Van: Anadilde kültür-sanat çalışmaları yürüten Aryen Kom’da müzik kursu kayıtları başladı

Van’da kayyum darbesinin ardından kültür sanat çalışmalarına Aryen Kom olarak devam eden topluluk, 4 yıldır anadilde kültür-sanat çalışmalarını sürdürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi’ne 2016 yılında kayyum atandıktan sonra yüzlerce kişinin işine son verilirken, kurulduğu günden itibaren yüzlerce genci sanatsal anlamda topluma kazandıran Nuda Sanat Merkezi de kapatıldı. Ancak çalışmalarını bırakmayan merkez çalışanları ve öğrencileri, 2019 yılında Aryen Kom grubunu kurdu. Dördüncü yılına giren Aryen Kom, ağırlıklı olarak müzik alanında çalışmalar yürütüyor.

Aryen Kom, 5 yaşındaki çocuklardan itibaren herkese tembur, piyano, gitar, kaval, keman gibi enstrüman eğitimi veriyor.

Ailenin teşvikiyle çocuk yaşlardan itibaren anadilde müzik eğitimi alarak, kendini bu alanda geliştiren Aryen Kom Sanatçısı Mizgin Turan, “Anadilde müzik ve kültür çalışmaları yapmak, insana mutluluk veren en büyük şeylerden biri” diye belirtti. Müzik kursu için başvurular almaya başladıklarını aktaran Turan, şöyle dedi: “Kurs başvurularımız başlamış durumda. Saz, piyano, tembur, keman vb. gibi çok sayıda müzik eğitimi veriyoruz. Kurs çalışmalarında, başvuruları 5 yaşından itibaren alıyoruz ve isteyen her yaştan yurttaş gelip kurs başvurusu yapabilir. Anadilleriyle müzik eğitimi almak isteyen bütün genç ve çocuklarımızı Aryen Kom’a bekliyoruz.”

Kaynak: YENİYAŞAM

İlginizi çekebilir