Uzman Çavuş Musa Orhan’ın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması yarın görülecek

Batman’da İpek Er’e tecavüz ederek intihar etmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması yarın görülecek

Batman’ın Beşiri ilçesinde 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz ettikten sonra intihara sürükleyerek, yaşamını yitirmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın tutuksuz yargılandığı davanın 4’üncü duruşması yarın Siirt 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanan Orhan’ın tutuklanması yönündeki talep, görülen üç duruşmada da mahkeme tarafından ret edildi.

Ankara’dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Orhan, suçlamaları ret ederek, susma hakkını kullanırken, avukatları her defasında aileyi hedef alan suçlamalarda bulundu.

Bir hafta tutuklu kaldı

Gerek Er’in önceki ifadeleri, gerek Adli Tıp raporu gerekse Er’in mektubu ve tanıkların anlatımları suçun sabit olduğunu göstermesine rağmen Orhan hakkında ilk önce hiçbir işlem yapılmadı. Kadın örgütleri ve kamuoyunun baskısıyla tutuklanan Orhan, bir haftalık tutukluluktan sonra yapılan itiraz ile tahliye edildi. İfadeler ve adli tıp raporlarını dikkate almayarak bir hafta içinde Orhan’ı tahliye eden Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye kararının gerekçesinde “rıza” olduğunu ve “kuvvetli suç şüphesi bulunmadığı”nı savundu.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ve Siirt Barosu’nun tahliye kararına karşı yaptığı itirazlar ise, mahkemenin tahliye kararı kesinleştiği gerekçesiyle reddedildi.“Nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanan Orhan hakkında Er’in avukatlarının “intihara sürüklemek” ile ilgili yaptığı suç duyurusu da yanıtsız kaldı, Orhan’dan bu yönde ifade dahi alınmadı.

Tepki gösteren kadınlar yargılandı

Süren yargılamada Orhan değil ancak Orhan’ın serbest bırakılmasına tepki gösterenler yargılandı. Tecavüzü aklama çabalarına tepki gösteren oyuncu Ezgi Mola ve ona destek veren 16 isim hakkında Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş tarafından “hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılık dosyayı, uzlaştırma bürosuna gönderdi. Taraflar aranarak uzlaşıp uzlaşmayacakları soruldu. Tecavüz failinin avukatı, “Mola özür mesajı yayınlasın” dedi. Ancak Mola bu teklifi reddetti. Taraflar uzlaşmayınca Mola hakkında “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Orhan’ın 4’üncü duruşması yarın saat 14.00’te görülecek.

Kaynak: Yeniyaşam

İlginizi çekebilir