Urmiye Dilan Folklor Ekibi, Barselona’da ikinci oldu

 Rojhılat’ın ünlü halk oyunları grubu Urmiye Dilan Folklor Ekibi, İspanya’da düzenlenen bir festivalde ikinci oldu. Rûdaw’a konuşan ekibin sorumlusu Şehab Musazade, Kürt sanat ve kültüründeki bu başarılarını Kürt halkına adıyorlar.

Urmiye Dilan Folklor Ekibi, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen uluslararası festivaline katıldı.

Festivalde Rojhılatlı grup ile birlikte farklı ülkelerden 18 dans grubu yarıştı.

Festivalde isimleri anons edildiğinde Kürt grup, seyircilerin büyük bir coşku ve tezahüratların arasında Kürt halk oyunlarını sergiledi.

Urmiye Dilan Folklor Ekibi, festivalde Rojhılat’tan katılan ve İran’ı temsil eden tek dans grubuydu.  Rûdaw bültenine katılan Urmiye Dilan Folklor Ekibinin sorumlusu Şehab Musazade, festivalde elde ettikleri ikincilik başarısını tüm Kürtlere armağan ettiklerini söyledi.

Şehab Musazade “Urmiye Dilan Folklor Ekibi adına üçüncü kezdir uluslararası festivale katılmaktayız. İspanya’daki festivalasde 18 grup arasında ikinci olmayı başardık. Kürt halkının zengin kültür ve sanatının başarısı olan bu başarıyı tüm Kürt halkına armağan ediyoruz” dedi.

2017 tarihinde kurulan Urmiye Dilan  Folklor Ekibi, bir çok festivalde derece elde ederek uluslararası çapta tanındı.

2021’de koronavirüs pandemisi nedeniyle karantina sürecinde Avusturya ve ABD online düzenlenen festivalde iki ayrı birincilik elde etti.

Urmiye Dilan  Folklor Ekibi,aynı zamanda Dünya Folklor Konseyine üye.

Ekip, Urmiye, Sine, Merîwan, Seqiz, Bane ve Mahabad yörelerine ait Kürt oyunlarını çalışıyor. Ekip 12 Kürt gencinden oluşuyor.

 

/rd/

İlginizi çekebilir