Urfa’da hakim karşısına çıkacak Emine Şenyaşar’a destek

AKP’li İbrahim Yıldız’a „hakaret ve iftira“ ettiği iddiasıyla bugün hakim karşısına çıkacak Emine Şenyaşar, kendisine desteğe gelen onlarca kişi ile birlikte adliye binası önünde Adalet Nöbeti tutuyor. 
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 554’üncü gününde devam ediyor. Anne ve oğlu, sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. Aile, „Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbet eylemine başladı.
ANNE ŞENYAŞAR’A DAVA
Eylemini sürdüren Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin 157’nci gününde AKP’li İbrahim Yıldız’a dönük sarf ettiği sözler nedeniyle bugün hakim karşısına çıkacak. “Hakaret ve iftira” iddiasıyla suçlaman anne Şenyaşar hakkında açılan davanın ilk duruşması Urfa 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü yöneticileri ile Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenlerinden oluşan kalabalık bir grup, duruşma öncesi aileyle birlikte nöbet eylemine katıldı. Nöbet eyleminin sürdüğü adliye binası önündeki beton bloklara, „Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet“ pankartı asıldı.

 

/ MA /

İlginizi çekebilir