Ünlü İtalyan çizer İran’ın saldırısında sembol olan Koye’deki kızı çizdi

İran’ın dünkü bombardımanında Koye’de komşusunun kucağında kulağını tutan Hayna Samrend’i resmeden İtalyan karikatürist Gianluca Costantini, „Sivilleri bombalamak çok korkakça bir davranış“ dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Jina Emini’nin öldürülmesi üzerine başlayan protestolar devam ederken Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait üs ve karargahları eş zamanlı olarak füze ve kamikaze İHA’larla hedef aldı.

Hayna’nın fotoğrafı sembol oldu

Saldırı anında okullarda okuyan çocukların çığlık atarak ebeveynlerini çağırdığı, öğretmen ve öğrencilerin kayaların altına gizlendiği görüntüler medyaya yansımıştı.

Saldırı anında komşusunun kucağında kulaklarını kapatarak patlamalardan korkan Hayna Samrend isimli küçük kız çocuğunun fotoğrafı da sivillerin saldırıdan nasıl etkilendiğini yansıtan en çarpıcı görüntülerden biri olmuştu.

Benzer haberler

Adeta o an yaşananları anlatan bir sembol olan fotoğrafta, Hayna’yı patlama bölgesinden uzaklaştıran komşunun aynı anda dönerek diğer üç çocuğa baktığı görülüyor.

Tanınmış İtalyan karikatürist ve çizer Gianluca Costantini de bu fotoğrafı çizerek Rûdaw’a gönderdi.

Costantini, “Sivilleri bombalamak çok korkakça bir davranış“ diye belirtti.

Gianluca Costantini daha önce, 2015’te Diyarbakır Sur’da yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemiklerinin bir torba içinde babasına teslim edilmesini ve Eylül 2015’te Bodrum’da sahile vuran cansız bedeninin görüntüsü tüm dünyada infial yaratan 3 yaşındaki Rojavalı bebek Alan Kurdi’nin de resmini çizmişti.

İran’ın dünkü saldırısında 15 kişi hayatını kaybederken 46 kişi de yaralandı.

/ rûdaw /

İlginizi çekebilir