Ukrayna’da 6 milyon haneye elektrik verilemiyor

Rusya’nın füze saldırılarında enerji altyapısını hedef aldığı Ukrayna’da 6 milyon haneye elektrik verilemiyor. Kış mevsimi yaklaştıkça ülkede milyonlarca kişinin ışığa, suya ve ısınmaya erişiminin olmaması endişeye yol açıyor.
Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırılarda altyapı ve enerji tesislerini vurmasından dolayı 6 milyon hane, yaklaşan kış mevsimi öncesinde elektriksiz kaldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’da hava saldırılarının altyapı hizmetlerini vurması üzerine ülkede altı milyon hanenin elektriği olmadığını açıkladı. Kiev’de çok sayıda bölgede halen elektrik olmadığını söyleyen Zelenski, etkilenen ev sayısının Çarşamba gününden beri yarıya indiğini de ekledi. Kışın etkisini hissettirmeye başladığı ülkede milyonlarca kişinin ışığa, suya ve ısınmaya erişimi bulunmuyor.

En çok başkent Kiev’in etkilendiğini belirten Zelenski, bazı evlerin 20-30 saattir elektriğinin olmadığını belirtti. “Herkesin hatırlayacağı bu kışa katlanmak zorundayız” diyen Zelenskiy, elektriği olan hanelerin de israftan sakınarak kullanması gerektiğini aktardı.

Benzer haberler

Ayla Akat Ata: Şimdi sandığa gitme ve mührü DEM’e…

Bafil Talabani Moskova’da: Rusya Dışişleri Bakanı…

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal ise saldırılara rağmen su, ısınma, hastaneler ve acil servis gibi ülkenin kritik altyapısının düzeltildiğini vurguladı. Ancak buna rağmen çok sayıda kişinin planlanmış elektrik kesintisine maruz kaldığını da ekledi.

Rusya’nın altyapıyı hedef alan saldırılarının kar ve sıfırın altına inen sıcaklıklarla mücadele eden Ukrayna’da ısınma krizine dönüşmesinden korkuluyor. Ukrayna ve Batılı müttefikleri sivil altyapıyı hedef almanın savaş suçu olduğunu dile getirirken Rusya bu iddiaları reddediyor.

/euronews/

İlginizi çekebilir