Ukrayna savaşına karşı çıktığı için ev hapsine alınan gazeteci gazeteci Ovsyannikova Rusya’dan kaçtı

Rusya’nın en çok izlenen televizyon kanallarından Channel 1’de canlı yayın sırasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini protesto eden gazeteci Marina Ovsyannikova, kızıyla birlikte ülkeden kaçtı.

Ovsyannikova’nın avukatı Dimitri Zakhvatov, AFP’ye yaptığı açıklamada “Marina Ovsyannikova ev hapsinde bulunduğu apartmandan çıktıktan birkaç saat sonra kızıyla birlikte ülkeden ayrıldı.” dedi.

Ovsyannikova’nın Avrupa ülkelerinden birine gittiğini belirten avukatı, güvenli nedeniyle hangi ülkede olduğunu açıklamadı.

Ovsyannikova’nın ülkeden ayrıldığı haberi, Rus makamlarının “aranıyor” ilanını yayınladıktan iki hafta sonra geldi.

Ağustos ayında Rus ordusu hakkında “yanlış bilgi yaymakla” suçlanan Ovsyannikova, 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyordu. Ovsyannikova, Moskova’daki bir mahkeme tarafından ev hapsine alınmış ve dış dünya ile iletişim kurması yasaklanmıştı.

Marina Ovsyannikova, Rus devlet kanalında canlı yayında yaptığı protesto eylemi sonrası çıktığı mahkemede 30 bin ruble para cezasına çarptırılmıştı.

Devlete ait Channel 1 televizyonundaki haber bülteni sırasında spikerin arkasına geçen Marina Ovsyannikova üst sağ köşesinde Ukrayna, sol köşede ise Rusya bayrakları bulunan, İngilizce “Savaşa Hayır. Rusya Savaşa Karşı” ve Rusça “Savaşı durdurun. Bu propagandalara inanmayın. Size yalan söylüyorlar” yazılı bir pankart açmıştı.

/euronews/

İlginizi çekebilir