Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı suikastı davası görüldü: Mahkeme 3 sanığa yönelik “iyi hal” indiriminde ısrar etti

Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı suikastlarını içeren “Umut davası” Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme önceki kararı tekrarladı, üç sanığa yönelik “iyi hal” indiriminde ısrar etti.

Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı suikastları davalarını içeren ve “Umut davası” olarak bilinen dava, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme daha önce verilen kararı tekrarladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş’ın izlediği davada mahkeme, üç sanığa 12 yıl 6’şar ay hapis vererek “iyi hal” indirimi kararında ısrar etti.

Mahkeme daha önceki kararında da sanıklardan Mehmet Ali Tekin, Hasan Kılıç ve Ekrem Baytap’a “silahlı suç örgütü kurma ve yönetme” eylemlerinden verilen 15’er yıl hapis cezasını “iyi hal” indirimiyle 12 yıl 6’şar aya çekmişti.

Daha önce sanıklardan Abdulhamit Çelik, Fatih Aydın, Yusuf Karakuş, Mehmet Şahin ve Recep Aydın ise “silahlı suç örgütü üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırmış ve cezaları “iyi halleri” dikkate alınarak 6 yıl 3’er ay olarak belirlenmişti.

Hürtaş’ın verdiği bilgiye göre; önceki kararda, “Tevhid Selam Kudüs Ordusu Örgütü”nün, 1988-1999 arasında Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesi olaylarının da arasında bulunduğu 18 ayrı saldırıyı; “İslami Hareket Örgütü”nün ise Çetin Emeç ve Turan Dursun’un öldürülmesi olaylarının da aralarında bulunduğu 1990-1994 arasındaki 5 olayı gerçekleştirdiğinin tespit edildiği belirtilmişti.

TGS: CEZA İNDİRİMİ ZEMİN HAZIRLAMAKTIR

TGS sosyal medya hesabından “Cezasızlığa son” ve “Umut davası” etiketlerini kullanarak “Çeyrek asırdır sürüncemede bırakılan bu davanın sonuçlandırılmasını ve katillerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Tuğla çekilsin duvar yıkılsın! Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı suikasti davasında mahkeme üç sanığa 12 yıl 6’şar ay hapis vererek ‘iyi hâl’ kararında ısrar etti. Terör örgütü kurup aydınları, gazetecileri katledenlere ceza indirimi yapmak yeni katliamlara zemin hazırlamaktır!” dedi.

RSF: CEZASIZLIĞA SON

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ise sosyal medya hesabından Sibel Hürtaş’ın bilgilerini paylaştı ve “Cezasızlığa son” dedi.

Kaynak: Evrensel

İlginizi çekebilir