Twitter hissedarları, yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle Elon Musk’a dava açtı

Twitter hissedarları Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk’ın sosyal medya şirketine yaptığı 44 milyar dolarlık satın alma teklifi sırasında hisse senetlerini manipüle ettiği iddiasıyla dava açtı.

Yatırımcılar, Musk’ın 14 Mart’a kadar Twitter’ın yüzde 5’inden fazlasını satın aldığını açıklamayarak, yasaları ihlal ettiğini belirtiyor ve tazminat talebinde bulunuyor.

Twitter’ı da dava eden hissedarlar, şirketin Musk’ın hamlesini soruşturma yükümlülüğü bulunduğunu söylüyor.

Yatırımcılara göre, satın alma teklifinin ardından Musk hisse satın almaya devam etti ve nisan ayı başlarında Twitter’ın yüzde 9,2’sine sahip olduğunu duyurdu.

Yatırımcılardan William Heresniak, “Musk, Twitter’daki hissesini açıklamayı geciktirerek, piyasa manipülasyonuna girişti ve Twitter hisselerini düşük bir fiyata satın aldı” dedi.

Konu hakkında şu ana kadar Musk ve Twitter’dan bir açıklama gelmedi. Musk Twitter’ı satın almada ihtiyaç duyacağı kredileri çekebilmek için güvence olarak Tesla hisselerini teminat olarak göstermişti. Fakat elektrikli araç üreticisinin nisan başında bin dolar olan hisselerinin 700 dolar seviyesine gerilemesi Musk’ın Twitter’ı finanse etme kabiliyetini “tehlikeye” sokuyor.

Wall Street Journal, Musk’ın hissesini açıklama zamanlaması konusunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) soruşturma başlattığını bildirmişti.

SEC, bir şirketin yüzde 5’inden fazlasını satın alan herhangi bir yatırımcının, 10 gün içinde varlıklarını deklare etmesini şart koşuyor.

Yatırımcılar ayrıca, Musk’ın kamuya açık şekilde Twitter’ı eleştiren mesajlar paylaşmasının ve özellikle de 13 Mayıs’taki “satın alım sürecinin geçici olarak askıya alındığı” mesajının da Twitter’ın hisselerinin değer kaybetmesi için atılmış adımlar olduğunu iddia ediyor.

Çarşamba günü Musk, Twitter teklifini finanse etmek için ek 6.25 milyar dolarlık öz sermaye finansmanı sözü verdi, bu da anlaşmanın tamamlanması için sürecin devamı ettiğine bir işaret olarak görülüyor.

 

/en/

İlginizi çekebilir