Tutuklu yakınları İzmir ve Denizli’den adalet çağrısı yaptı

İzmir ve Denizli’de hasta tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti eylemlerinde, cezaevlerinde baskının arttığına dikkat çekilerek, adalet çağrısında bulunuldu. 
İzmir’de hasta ve infazı yakılan tutukluların tahliye edilmesi ve ağır insan hakları ihlallerine son verilmesi için tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, 106’ncı gününde Buca Kırıklar Cezaevi önünde devam etti. Tutuklu yakınlarının “Hasta tutuklulara özgürlük” ve “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlüklerin giyildiği eylemde, sık sık “Bijî berxedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı. Eyleme, Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER) üye ve yöneticileri de destek verdi.
TUTUKLULARA İLAÇ VERİLMİYOR 
Tutuklu yakını Sultan Yağmekan, 106 gündür adalet arayışlarını sürdürdüklerini belirterek, ancak devletin sessiz kaldığını söyledi. Tutuklular üzerinde baskıların arttığına dikkat çeken Yağmekan, “Kırıklar’da 3 hasta tutuklu açlık grevine girdi. Bu nasıl olur? Çocuklarımızı öldürülüyorlar. Oğlumla en son konuştuğumuzda 2 aydır ilaçlarının verilmediğini söyledi. ‘İlaç yok’ diyorlarmış. İlaçlar nasıl olmaz? Biz anneyiz, bu durumu kabul etmiyoruz. Kanımızın son damlasına kadar her yerde çocuklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
YAŞANABİLİR ÜLKE TALEBİ 
Tutuklu yakını Hanife Gümüş, hak ihlallerinin sonlandırılması çağrısı yaparak, “Bu zulme, katliama artık yeter. Biz kan, katliam istemiyoruz. Biz barış istiyoruz. Bu ülkeye barış getirin ki ülke yaşanabilir olsun. Kürdistan’da insan bırakmadınız, artık ağaçları satıyorsunuz. Artık askerler ölmesin, zindanda çocuklarımız ölmesin” ifadelerini kullandı.
AYSEL TUĞLUK SERBEST BIRAKILSIN
Benzer haberler
Tutuklu yakını Hanım Sever ise, şunları söyledi: “Kürtleri, hastaları tutuklayacaklarına, mafyayı alıp cezaevlerine götürsünler. Artık ölümler yaşansın istemiyoruz. Hasta tutuklular, Aysel Tuğluk serbest bırakılsın istiyoruz. Sabrımız kalmadı, biz anneyiz herkes için yüreğimiz yanıyor. Tecrit kaldırılsın, İmralı’ya gidilsin barış sağlansın. Artık yeter biz ölümler olsun istemiyoruz. Ellerinizi vicdanınıza koyun biz adalet istiyoruz.”
TUTUKLULARDAN ALKIŞLI DESTEK
Tutuklu yakınlarının konuşmaları sırasında cezaevi içinden tutukluların alkış ve ıslık sesleri yükseldi. Tutuklu yakınları da sloganlarla yanıt verdi. Konuşmaların ardından oturma eylemine geçildi.
DENİZLİ’DE AÇLIK GREV 31’İNCİ GÜNÜNDE
Denizli T Tipi Cezaevi’nde bulunan 24 yaşındaki Ekim Polat, tedavi edilmediği için başlattığı açlık grevi eylemi 31’inci gününe girdi. Anne Songül İlker de oğlunun sağlık hakkı ve taleplerinin karşılanması için Denizli T Tipi Cezaevi önünde başlattığı oturma eylemini 15’inci gününde sürdürdü.
Cezaevi müdürü Ali İhsan Yıldırım hakkında başlatılan soruşturma için dilekçe vermeye Denizli Adliyesi’ne giden Songül İlker, başsavcının 3 haftalık tatil aldığı için dilekçeyi veremediğini söyledi. Hukukçulara seslenen İlker, “Tüm vicdanlı hukukçuların bu dosyaya el atmaları ve ilgilenmeleri gerekiyor. Çünkü soruşturma kapatılmaya çalışılıyor. Dosyaya konulması için verdiğimiz dilekçe dosyaya konulacak mı? Bunu da bilmiyoruz. Hepinizin desteğini bekliyorum” diye konuştu.

 

/MA/

İlginizi çekebilir