Tutuklu şair Cengiz Sinan Çelik için Kopenhag’da Dayanışma Konseri düzenleniyor

Tutuklu şair Cengiz Sinan Çelik için Kopenhag’da bir dayanışma konseri gerçekleşecek.

25 yıldır tutuklu olan Dersimli şair Cengiz Sinan Çelik’in bu yıl Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan kitabı Serdestan’ı kutlamak, şairin yeni kitabının baskısı ve şiirlerinin İngilizce tercümelerinin kitaplaştırılması amacıyla Kopenhag’da bir dayanışma konseri düzeleniyor.

11 Haziran Cumartesi akşamı Kopenhag’daki Kulturhuset Islands Brygge (Islands Brygge 18. 2300) adresinde saat 18:00’de başlayacak  dayanışma konserinde, sanatçılar Suna Alan, Mizgin, Fuat Talay & Cahit Ece, SerDal-Group Eftelya, Ezgi Aksun ve Verdens Sirener Enternasyonal Kadın Korosu sahne alacaklar.

Benzer haberler

Pentagon’dan Irak’a çağrı: Güçlerimizi korumak…

Güler’den Irak ile ortak harekat merkezi kurulmasına…

Danimarka milletvekilleri Lars Aslan Rasmussen, İbrahim Benli ve Serdal Benli’nin konuşmacı olarak katılacağı konserde, Danimarkalı şairler Henrik Nordbrandt ve Niels Hav, şair Çelik’in şiirlerinin Dancasını okuyacaklar.  

Cengiz Sinan Çelik kimdir?

25 yıldır cezaevinde olan şair ve ressam Cengiz Sinan Çelik, 1974 Dersim Hozat doğumlu. Cezaevinde Türkçe ve anadili Kürtçe (Kirmanckî) şiirler yazan Çelik’in resim çalışmaları yurt içi ve yurt dışındaki sergilerde yer aldı. Dergi ve gazetelerde şiir, düzyazı ve makaleleri yayımlanan Çelik, 2011, 2012, 2015 Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği’nde Türkçe ve Kürtçe şiir dallarında, İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi’nin 2010 yılında düzenlediği ‘Resim, Şiir ve Öykü Yarışması’nda şiir dalında, 2012 yılında gerçekleşen Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’nde şiir dalında derece ve ödüllere değer görülmüştür. Çelik’in şiir kitabı ‘Serdestan’ Ocak 2022’de Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı.

 

İlginizi çekebilir