Tutuklu gazeteci Ziya Ataman hücreye konuldu, çıplak arama dayatıldı!

Tutuklu gazeteci Ziya Ataman, sevk edildiği Dumlu 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde çıplak aramaya maruz kaldığını ve tek kişilik hücreye konulduğunu belirtti.
Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden 7 Ağustos’ta Erzurum Dumlu 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilen gazeteci Ziya Ataman, cezaevi girişinde çıplak aramaya maruz kaldığını belirtti. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Ziya Ataman, gönderdiği mektupla sevk sırasında ve götürüldüğü cezaevinde yaşadığı hak ihlallerini anlattı.
ÇIPLAK ARAMA
Sevk edildiği cezaevinde çıplak aramaya maruz kaldığını aktaran Ataman, sonrasında tek kişilik hücreye konulduğunu kaydetti. Ataman, “Uzun yolculukta bir rahatsızlık yaşar mısın?’ sorusuna ‘evet’ dememe rağmen hücre tipi ring ile sürgüne yolladılar. Sürgün diyorum, çünkü geldiğim yer aileme daha da uzak oldu. Ailemi daha da uzaklaştırdılar bana… İki hafta oldu, halen kendime gelmiş değilim… Buraya adımımı atmamla çıplak aramaya maruz kaldım” diye kaydetti.
TEK KİŞİLİK HÜCRE
Ataman, mektubunun devamında şunları belirtti: “Tek başımayım. Hücre cezam ya da ağırlaştırılmış bir hüküm yok. Ama yine de tekli sistemli bir cezaevine getirildim. Avlusu yok. Günde bir buçuk saat havalandırmam var. Diğer zamanım ise hep daracık mekanda. Avlu kapının önünde olsa yine iyi olurdu. Labirenti andıran koridorları aşmak için ayakkabıyı kaç defa çıkartmak ve elimizle silkelememiz isteniyor. Tek başına çıkmayı kabul etmediğim için epeydir bir buçuk saatlik havalandırmayı kabul görmüyordum. Ve bugün, güneşi gördüm… 24.08.2022”
/MA / 
İlginizi çekebilir