Tutuklu Barış Keve’nin tek kişilik hücresinde yaşamına son verdiği iddia edildi

Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Barış Keve’nin konulduğu tekli hücrede yaşamına son verdiği iddia edildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan mahpus Barış Keve’nin, konulduğu tek kişilik hücrede intihar ederek yaşamına son verdiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a da seslenerek, “Cezaevlerinden her gün bir genç intiharı haberi vermek kadar üzücü başka şey var mı @bybekirbozdag umursuyor musun? İnsanları çıkmaz sokaklarda çaresiz bıraktınız!” diye yazdı.

“Barış Keve Akçadağ cezaevinde intihar etmiş!” diyen Gergerlioğlu, “6 yıl 3 ay ceza almış, tekli hücreye koymuşlar. İntihar etmiş!” ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Amerika, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam…

Kenya’da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı…

Son dönemde birçok cezaeviyle ilgili intihar, açlık grevi ve kötü muamele iddiaları gündeme geliyor. Adalet Bakanlığı ise iddialarla ilgili geniş çaplı soruşturmalar yürütmek yerine iddiaları reddeden basın açıklamaları yapıyor.

/ Kronos /

İlginizi çekebilir