Türkiye’nin Rojava’ya saldırı planları

Sabah gazetesi, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı planları kapsamında suikastları sürdüreceğini, bölgenin alt yapısının hedef alınacağını yazdı.
Sabah Gazetesi Cumhurbaşkanlığı, Diplomasi ve Savunma Muhabiri Betül Usta, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı planlarını ve amaçlarını yazdı.
ALTYAPI ÇÖKERTİLECEK!
Saldırılarda bölgenin altyapı hizmetlerinin hedef alınacağı belirtilen haber, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin finansman kaynaklarını kontrol altına alınması amacıyla petrol tesisleri ve rafinerilerin kullanılamaz hale getirileceği, internet altyapıları çökertileceği, iletişim kanallarının yok edileceği, elektrik altyapısında hatların kesileceği, beton fabrikalarının imha edileceği planlarının olduğuna yer verildi.
SİHA’LARLA SUİKASTLAR!
Son dönemde özellikle Kürt kadınları hedef alan Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın (SİHA) saldırılarının süreceğinin sinyali verilen haberde, suikastların devam edeceği yazıldı.
‘GÜVENLİ BÖLGE’ PLANI
Türk ordusunun ilk hedefinin Tel Rıfat olacağının ve tartışmalı „güvenli bölge“ projesinde ısrar edileceği belirtilen haberin devamında, “yerli ve milli savunma sanayiye ağırlık verileceği, bunun için ambargoları delineceği“ kaydedildi.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir