Türkiye’nin gündemine oturan oyuncu Nihal Yalçın kimdir?

Bu yıl 58’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan Nihal Yalçın ile ödül vermek için sahneye çıkan Tamer Karadağlı arasında yaşanan diyalog, sosyal medyada gündem oldu. Peki oyuncu Nihal Yalçın kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi dizilerde oynadı? Nilay Yalçın’ın hayatı hakkındaki detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Oyuncu Nihal Yalçın 29 Mart 1981’de İstanbul’da dünyaya geldi. Alevi Kürt bir aileden gelen Nihal Yalçın’ın üç kız, bir erkek kardeşi vardır.

Nihal Yalçın Tamer Karadağlı’nın taklidini yaptı

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümünü tamamladıktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisans yaptı. 29 Mayıs 2012 tarihine kadar Kurusıkı adlı doğaçlama gösterisi sergilemekteydi fakat tiyatroyu kısa bir süreliğine bıraktı.

2005’te Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? adlı filmde “Zeyno Bacı” karakterini, 2009 yılında Ay Lav Yu adlı filmde ise “Rukiye” karakteri canlandırdı. Avrupa Yakası dizisinin son sezonunda da “Meryem” rolünde izleyicin karşısına çıktı. Bunların haricinde birçok dizi ve filmlerde de rol aldı. Son olarak Gülse Birsel’in kaleminden çıkan Jale Atabey’in yönettiği Yalan Dünya adlı dizide başrol oyuncularından biri olan “Açılay” karakterini 2 sezon boyunca canlandırmış, 2. sezon finalinde diziye veda etmiştir.

Okan Bayülgen’in Disko Kralı programında “Life Sux” isimli bölümde yer aldı.

2011 yılında Little Caesars reklam filminde yer aldı. Ne’li adıyla söylediği “Küçük Sezar” şarkısı promosyon CDsi olarak dağıtılmıştır. 2012 yılında yayınlanan Kurtuluş Son Durak filminin soundtrack’inde yer alan “Bir Mumdur”, “Dertler Benim Olsun” ve “Ne Kadar Güzelsin” şarkılarını seslendirmiştir.

ÖDÜLLERİ

20. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, Antabus, Tatbikat Sahnesi, 2016

19. Altın Koza Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü (Yeraltı ve Araf)

45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü (Yeraltı)

17. Sadri Alışık Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü (Komedi) (Kurtuluş Son Durak)

İlginizi çekebilir