Türkiye’nin Derik’e yönelik hava saldırısında hayatını kaybedenler kitlesel törenle toprağa verildi

Türkiye’nin Dêrik’e yönelik hava saldırısın saldırısında katledilen 11 kişi, kitlesel şekilde son yolculuğuna uğurlandı. 

Türkiye’nin 20 Kasım’da Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrik kentine dönük gerçekleştirdiği hava saldırısında yaşamını yitirenler için tören gerçekleştirildi. Cizre bölgesinden binlerce kişi, Dêrik katliamında yaşamını yitirenleri Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

11 kişinin cenazelerini Dêrik Hastanesi’nden alan halk, büyük bir konvoyla Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne yöneldi. Yaşamını yitiren Îsam Ebdullah, Hisên Elî, Çîçek Harûnî, Hîlal Qasim, Hediye Ebdullah, Ubêd Xalid, Mehmûd Elî, Fayîz Ebdullah, Nûrî Çiftcî, Hisên Xilto ve Mazin Osê’nin cenazelerini omuzlayan halk, Dêrik direnişini selamlayan sloganlar attı.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ciwan Ali, ailelere başsağlığı dileyerek, yaşamını yitirenlerin yolundan gideceklerini ve özgürlük hayallerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Cihan Hisen de Cizre halkına seslenerek, “Buradaki varlığınız Erdoğan’ın Kürtlerin varlığını inkâr ettiği iddialarını çürütüyor. Buradaki varlığınız Kürtlerin var olduğunu ve Kürtlerin iradesinin olduğunu kanıtlıyor” dedi.

‘ESARET ALTINDA YAŞAMAYACAĞIZ’

Hisen devamla, “Dêrik, Rojava devrimi tarihinde her zaman çocuklarının mücadelesi ve direnişiyle anılmıştır. Mücadele daha da yükseltilmeli. Başka bir Lozan yaşamayacağız, esaret altında yaşamayacağız. Mücadeleyi var gücümüzle geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Talet Yûnis de Türkiye’nin kimyasal saldırılarına dikkat çekerek, “Uluslararası güçler halkımıza karşı işlenen suçların şahidi ve sorumlusudur. Halkımızın kanının dökülmesine ortak oluyorlar” dedi. 11 kişinin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir