Türkiye’den Şengal’e yapılan SİHA saldırısı protesto edildi: İrademizi kıramazlar

Türkiye’ye ait SİHA’lar dün Xanesor’da bir evi hedef aldı. Saldırı sonucunda can kaybı yaşanmazken, yurttaşların evleri zarar gördü. Saldırının olduğu yerde açıklama yapan Şengal halkı saldırıyı kınadığını belirterek, Irak Hükümeti ve uluslararası kurumlara saldırıların engellenmesi çağrısında bulundu.

‘DÖNÜŞLER ENGELLENMEK İSTENİYOR’

Açıklama metni Xanesor Halk Meclisi Üyesi Ali Hamid tarafından okundu. Açıklamada, saldırı sonucunda çok sayıda evin hasar gördüğüne değinilerek, “Halkımız ne zaman yurduna dönmek istese Êzidî halkının geri dönüşlerini engellemek için kirli planlar yapılıyor. Halkımızın iradesi bu saldırılarla teslim alınamaz. Êzidî toplumu olarak tarihte birçok saldırı ve fermanlar yaşadık. Ancak irademizi kimseye teslim etmedik” denildi.

Benzer haberler

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

Türkiye en fazla ihracatı Almanya’ya yaptı: İthalatta…

Irak Hükümetinin saldırılara karşı sessiz kaldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bugün bir ülkenin sivillere yönelik saldırıları kabul edilemez. Bu saldırı uluslararası yasaların ihlalidir. Tüm uluslararası kurumları bu saldırılar karşısında sessiz kalmamaya ve faşist şef Erdoğan ile aralarına sınır koymaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

‘SALDIRILARA KARŞI TAVIR GELİŞTİRİLMELİ’

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) adına konuşan Zabida Şengali de saldırıların amacına vurgu yaparak şunları söyledi: “Şengal’e yönelik bu saldırılar 9 Ekim Anlaşması kapsamında gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar bu anlaşmanın hayata geçirilmemesi için direndik. Bize yönelik gerçekleştirilen saldırılara cevap olarak topraklarımızı terk etmeyecek ve irademizi yok sayan herhangi bir anlaşmanın hayata geçirilmesine izin vermeyeceğiz. Şengal olarak Irak’ın bir parçasıyız. Irak bizi kendisinin bir parçası olarak görüyorsa toprak egemenliğine sahip çıkmalı ve saldırılara karşı tavır geliştirmelidir.”

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir