Türkiye’de yüksek fiyatlar nedeniyle, Renault’tan ‘fabrika çıkışlı ikinci el’ hamlesi

Renault Türkiye, “Fransa ve İspanya’da Refactory ismiyle hizmet veren” fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı modelini resmen Türkiye’ye getiriyor. Türkiye’de yüksek fiyatlar nedeniyle sıfır bir otomobil sahibi olmak iyice zorlaştı. Bu yüzden firmalar farklı alternatifler düşünüyor ve bunlardan birisi fabrika çıkışlı 2. el otomobil dönemi oluyor. Bunun için ilk adım Renault’tan geldi. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu, “Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz” dedi.

donanimhaber.com alan habere göre Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu, “İşlemler Bursa’daki Renault fabrikasında yapılacak. Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatacağız. Motor dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Benzer haberler

IMF’den uyarı: İtalya ve Fransa kemer sıksın, Almanya…

Amed Tiyatro Festivali başladı

Hakan Doğu, 2023 yılında faaliyetlerin başlayacağını belirterek şunları aktardı: “Artık son aşamadayız. Teknolojik olarak yatırımlarımızın kararını verdik. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz. Yeni bir oyun kuracağız. Muhtemelen diğer üreticiler bizi taklit edecek. Çünkü, otomobile doğru ulaşma yöntemi bu olacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek, halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız.”

Hakan Doğu yukarıdakilere ek olarak süreç hakkında şunları da aktardı: “Yenileme merkezi Bursa’daki Oyak Renault fabrikasının içerisinde olacak. Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatmayı planlıyoruz. Motor da dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak.”

İlginizi çekebilir