Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan Ümit Özdağ’a tepki: “Kimse oy için basın özgürlüğüne saldırmasın”

TGS’den Ümit Özdağ’a tepki: Kimse oy için basın özgürlüğüne saldırmasın
Türkiye Gazeteciler Sendikası, Ümit Özdağ’ın kendisine soru soran Rûdaw muhabirine karşı basın özgürlüğünü hedef almasına tepki gösterdi, “Kimse oy için basın özgürlüğüne saldırmasın” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkan Ümit Özdağ’ın, kendisine mikrofon uzatan Rûdaw muhabirine verdiği “Zafer Partisi iktidarında Rûdaw TV Türkiye sınırları içerisine giremeyecek” yanıtına Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan (TGS) tepki geldi. TGS, “Türkiye’de yayıncılık yapmanın kanun ve esasları bellidir. Kimse oy için basın özgürlüğüne saldırmasın” dedi.

Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, avukat Jiyan Tosun’u “bombayı bırakan kişi” diyerek hedef göstermişti. Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez, hedef göstermeyi “Ne söylemek istersiniz bununla ilgili” diyerek Ümit Özdağ’a sordu. Özdağ “Hiçbir şey söylemem, gerekeni vermiş” dedi. Sönmez’in “İhraç edecek misiniz” sorusu üzerine bir partili, Özdağ’a “Rudaw efendim, PKK’nın kanalı” diye araya girdi. Özdağ da “Bak şunu yapacağız. Zafer Partisi iktidarında Rûdaw TV Türkiye sınırları içerisine giremeyecek” dedi.

Benzer haberler

Guterres: Orta Doğu’da kanlı misilleme döngüsüne son…

Lufthansa, Tahran ve Beyrut’a uçuşlarını 30…

“YAYINCILIK KANUN VE ESASLARI BELLİDİR”

Özdağ daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Zafer Partisi iktidarında Rudaw, K24 gibi milli bütünlüğümüze düşman kanalların Türkiye’de değil yayın yapmasına, bir kare görüntü çekmesine ve yayınlamasına izin vermeyeceğiz” sözlerini sarf etti.

TGS, Özdağ’ın söylediklerini kınayan bir paylaşım yaparak “Türkiye’de yayıncılık yapmanın kanun ve esasları bellidir. Kimse oy için basın özgürlüğüne saldırmasın” dedi.

Kaynak: Evrensel

İlginizi çekebilir