Türk SİHA’sı Rus üssünü vurdu iddiası

AFP (Fransız Haber Ajansı/  muhabirinin Kürt kaynaklara dayandırdığı habere göre, Türkiye Suriye’yi bombalarken bir Rus üssünü de vurdu. SDG yetkilisi, Türk SİHA’sının Rus üssündeki Kürt mevzisini vurduğunu öne sürdü.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) basın sözcüsü Ferhad Şami, başlattığı hava saldırısında Suriye’deki bir Rus üssündeki Kürtlere ait mevziyi de vurduğunu ileri sürdü. Şami, SİHA ile gerçekleştirilen saldırıda mevzide bulanan bir savaşçının öldüğünü, üç savaşçının da yaralandığını dile getridi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyonun konuşlandığı Suriye’nin kuzey doğusunda dün başka bir üsse yapılan benzer bir saldırıda da  bir Rus askerinin yaralandığını duyurdu.

Benzer haberler

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: Bizi savaşa sürüklemek…

Madımak’da iki kızı yakılan Yeter Sivri hayatını…

Moskova’dan şu ana kadar Suriye’deki üslerine yönelik saldırı haberlerine ilişkin bir açıklama gelmezken, Türkiye’ye Suriye’de geniş çaplı bir kara harekatından kaçınma çağrısı yapıldı.

Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu tür operasyonların şiddetin tırmanmasını tetikleyebileceğini söyledi.

/DW-Türkçe/

İlginizi çekebilir