Tuğluk’un hayatının anlatıldığı ‚Aysel‘ filminin gösterimi yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’un hayatı ve mücadelesinin anlatıldığı ‚“Aysel” adlı kısa film yayınlandı.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin “Barış için Kadın SES’i” projesi kapsamında gazeteci Mehveş Evin ve yönetmen Nesrin Ölmez’in hazırladığı “Aysel” filmi, kamuoyuna yansımayan yönleriyle Tuğluk’un hayatına ve mücadelesine odaklanıyor.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı iken tutuklanan Aysel Tuğluk, annesinin cenazesine yapılan ırkçı saldırı ardından adım adım demans hastalığına sürüklendi. Bağımsız kurumların verdiği “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen iki yıllık bir gecikmeyle, Ekim 2022’de tahliye edildi.

Benzer haberler

Gültan Kışanak’ın kitabı toplatıldı; toplatma kararı…

Yazar Jan Dost, Erbil Kitap Fuarı’nı boykot etti: Kürdistan…

SES Derneği’nin “Kadınların barış inşasındaki rolü” projesi kapsamında hazırlanan film, „Geri dönüşü olmayan bir hastalıkla mücadelesi süren Tuğluk’un hikayesi, aslında memleketin hikayesi…“ temasına sahip. Filmde Eren Keskin, Sırrı Süreyya Önder, Reyhan Yalçındağ, Ahmet Türk gibi yol arkadaşlarının anılarla anlattığı Aysel Tuğluk, medyada gösterilenden farklı yönleriyle ele alınıyor.

Tuğluk nezdinde Kürt kadınlarının toplumda, siyasette ve barış inşasında var olma mücadelesinin aktarıldığı kısa filmin müziklerini Ezgi Sevgi Can ve Çınar Aksoy hazırladı.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir