Tsunamiden mucize kurtuluş: 24 saat suda kaldı, 13 kilometre sonra karaya çıktı

Pasifik Okyanusu’nda yer alan takımada ülkesi Tonga’da deniz altındaki yanardağ patlaması sonrası oluşan tsunami, geride mucize bir hayatta kalış hikayesi bıraktı.

Hunga Ha’apai Adası’nda 15 Ocak’ta meydana gelen deniz altındaki yanardağ patlaması sonrası oluşan tsunami, ülkeye bağlı üç adada ağır hasar bıraktı. Ada ülkesinde yaşayan emekli bir marangoz ise dev dalgalardan bir gün süren uzun mücadelesinin ardından sağ kurtuldu.

Atata adasında yaşayan engelli marangoz Lisala Folau, 6 metrelik dalgalarla süreklendiğini, 24 saat boyunca suda kaldığını ve 13 kilometre mesafede Tongatapu adasında karaya çıkarak hayatta kaldığını anlattı.

Benzer haberler

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

Türkiye en fazla ihracatı Almanya’ya yaptı: İthalatta…

Broadcom FM radyo istasyonunda bir programa katılan marangoz Folau, evde yaptığı boyama işleri sırasında ilk dalgaların geldiğini anlattı. Bir çocuğun bile kendisinden daha hızlı yürüyebildiğini anlatan Folau, ağaca çıkarak ilk dalgadan kurtulduğunu anlattı.

Tehlikenin geçtiği düşüncesiyle ağaçtan indikten sonra 6 metre olduğunu söylediği başka bir dalga tarafından sürüklendiğini anlatan Folau, oğlu ve yeğeninin de yakında olduğunu ancak sürüklendikten sonra onların da kendisi için suya atlamasını önlemek için bağırmadığını söyledi.

/en/

İlginizi çekebilir