TJA aktivisti 8 kadın tutuklandı: 3 kadın ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı

Ankara merkezli soruşturma kapsamında Ankara Adliyesi’ne getirilen TJA aktivisti 8 kadın tutuklandı, 13 kadın ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara merkezli soruşturma kapsamında Amed, İstanbul, İzmir, Mûş, Agirî, Dîlok ve Sêrt’te 29 Kasım’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 20 kadın, Ankara Emniyeti’nde 4 gün sonra tamamlanan ifade işlemlerinin ardından bugün Ankara Adliyesi’ne getirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 12 savcı tarafından başlayan ifade işlemleri, 11 saat sonra tamamlandı.
8 KADIN TUTUKLANDI
Savcılık tarafından “örgüt yöneticiliği” ve “örgüt adına faaliyette bulunmak” iddiasıyla ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Figen Aras, Figen Ekti, Mekiye Ormancı, Didar Çeşme, Bedia Akkaya, Hatice Güngör, Hülya Kınağu ve Gülistan Dehşet tutuklandı.
13 KADINA EV HAPSİ
Mahkemeye sevk edilen Yeliz Ayyıldız Kıyak, Hülya Taşar, Zekiye Güler, Sultan Esen, Meral Şimşek, Zeynep Boğa, D.A., Merve Tekin Demirel, Hazal Aras, Aysel Ceylan, Beritan Canyaş, Tamcihan Çelebi ve Amed’ten Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Hatice Ay, ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir