The Times’tan Kılıçdaroğlu yorumu: Kişilik nakli yaptırdığını düşündüyseniz eğer bu tamamen anlaşılır bir durum olurdu

İngiltere merkezli The Times gazetesinden Louise Callaghan“Kılıçdaroğlu perşembe günü kürsüye çıktığında, onun bir kişilik nakli yaptırdığını düşündüyseniz eğer bu tamamen anlaşılır bir durum olurdu” diye yazdı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna günler kala, The Times gazetesinden Louise Callaghan kampanya sürecini değerlendirdi. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamalara değinen Callaghan, Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine ilişkin, “Kılıçdaroğlu perşembe günü kürsüye çıktığında, onun bir kişilik nakli yaptırdığını düşündüyseniz eğer bu tamamen anlaşılır bir durum olurdu” dedi.

“Suriyeli mültecileri göndermek olduğunu tekrar tekrar söyleyerek sert bir milliyetçiye dönüştü”

“Erdoğan’ın rakibi aşırı sağın desteğini almak için kalp emojisini bıraktı” başlığını kullanan Callaghan, “Demokrasi ve çoğulculuktan bahseden ve eliyle kalp emojisi yapan dede imajı gitmişti. Pazar günü yapılan seçimde ikinci sırada yer alan Kılıçdaroğlu, hedefinin Suriyeli mültecileri göndermek olduğunu tekrar tekrar söyleyerek sert bir milliyetçiye dönüştü” ifadelerini kullandı.

Louise Callaghan imzalı haberde, “Kılıçdaroğlu’nun konuşması neden aşırı sağcıları yanına çekmek istediğini gösteriyor. Bunu yapmak için de “Bay İyi Adam” imajını terk etmeli. O ve Erdoğan, destek için aşırı sağcı liderlerle görüştü” denildi.

“Muhalefet tehlikeli bir şekilde sağa kaydı”

Fransa merkezli Le Monde’da ise, “muhalefetin tehlikeli bir şekilde sağa kaydığı” yorumu yapıldı. Gazetenin İstanbul temsilcisi Nicolas Bourcie ile Angèle Pierre‘in kaleme aldığı analizde, Kılıçdaroğlu’nun daha önce de Suriyeli mültecilere ilişkin açıklama yaptığı hatırlatıldı. CHP Genel Merkezi’deki açıklamalarında Kılıçdaroğlu’nun kullandığı tonun, aşırı milliyetçilerin söylemlerine yaklaştığı değerlendirmesine yer verildi.

Analizde, yer alan ifadeler şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun HDP ile gayrı resmi işbirliğini kampanyasında kilit bir konu haline getirdi. Birçok analiste göre bu açıklamalar meyvesini verdi ve özellikle de milliyetçi seçmenlerin oylarına mal oldu.”

“Bunlar kalırsa; şehirler sığınmacıların kontrolüne geçecek”

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz perşembe günü CHP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, şunları kaydetmişti:

Farkında mısınız, bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha Türkiye’ye gelecek. Bunlar kalırsa dolar 30 liraya dayanacak, bir kuru ekmek 10 liraya çıktığında sefalet derinleşecek, bu kaçaklar, sığınmacılar potansiyel suç makinesine dönüşecek, yağmalar başlayacak. 

Bunlar kalırsa; şehirler sığınmacıların, mafya çetelerinin kontrolüne geçecek. Bunlar kalırsa kadın cinayetleri artarak devam edecek. Bunlar kalırsa, domuz bağı insanlarımızı öldüren iktidara ortak olacak. Bunlar teröristlere taviz vererek ülkeyi yönetecek. Her meşrepten teröristi memlekete ve meclise sokacaklar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz.”

 

/T24/

İlginizi çekebilir