Tecavüzle suçlanan albay, mağdurun çocuğunun babası çıktı

Savcılık, Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli iki albay hakkında yapılan tecavüz suçlamasını araştırmadan takipsizlik kararı verdi. Mağdur kadının açtığı babalık davasında ise, çocuğun babası tecavüzle suçladığı albaylardan biri çıktı. İki albay halen görevde.

Jandarma Genel Komutanlığı içerisinde iki albay hakkında tecavüz iddiaları ortaya çıktı. Ama savcılık, iddiaların üzerinden uzun zaman geçtiğini belirterek dosya hakkında takipsizlik kararı verdi. Tecavüz iddiasında bulunan H.D.G ise bebeğinin babasının tespiti için aile mahkemesinde babalık davası açtı. Alınan DNA örneklerinden, bebeğin babasının tecavüzle suçlanan albay Taner K. olduğu ortaya çıktı. Tecavüzle suçlanan iki albayın halen görevde olduğu öğrenildi.

T24‘ün aktardığına Jandarma Genel Komutanlığı içindeki bir kafeteryada çalışan H.D.G, 2019 yılında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

H.D.G. suç duyurusunda iki albay tarafından uzun süre tecavüze uğradığını iddia etti. H.D.G. tecavüz sonrasında hamile kaldığını ve bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini iddia ederek, Jandarma Albay Ayhan Ç. ve Taner K.’dan şikayetçi oldu. Ancak savcılık, olayın üzerinden uzun zaman geçtiği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

BABALIK DAVASI AÇTI

H.D.G. ise bebeğinin babasının tespiti için aile mahkemesinde babalık davası açtı. Alınan DNA örneklerinden, bebeğin albay Taner K’nın çocuğu olduğu ortaya çıktı.

H.D.G, bu olay sonrası kendisine yardım etmesi için tanıdığı albay Ayhan Ç.’yi aradığını söyledi. Ancak albay Ayhan Ç.’nin yardım etmek yerine darp edilerek tecavüze uğradığını öne süren H.D.G., “Doğum gerçekleşene kadar çevremdekilerin bu olaylardan haberi yoktu. 2019’da bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Bana tecavüz eden Arif C.Ç, albaylar Ayhan Ç. ve Taner K’dan şikayetçiyim. Çocuğun kimden olduğunu kesin olarak bilmiyorum” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise iddialar hakkında “olayın üzerinden çok uzun zaman geçtiği ve bebeğin babasının kim olduğunun belli olmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.

BABASI ALBAY TANER K. ÇIKTI

Bu arada H.D.G, bebeğin babasının tespiti için aile mahkemesinde babalık davası açtı. Dava kapsamında H.D.G’nin şikayetçi olduğu Arif C.Ç ile albaylar Taner K ve Ayhan Ç’den DNA örnekleri alındı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan analiz sonucunda bebeğin babasının yüzde 99,99 ihtimalle Albay Taner K. olduğunu belirlendi.

Her iki albayın da halen görevde olduğu biliniyor.

Kaynak: Kronos

İlginizi çekebilir