Tarık Ramazan hakkında tecavüz iddiasıyla İsviçre’de açılan dava başladı

Mısır asıllı İsviçreli İlahiyat Profesörü Tarık Ramazan’a “tecavüz ve cinsel ilişkiye zorlama” ithamıyla açılan davanın duruşması Cenevre’de görüldü. 

İddiaları reddeden Ramazan güvenlik önlemlerinin artırıldığı mahkemede hazır bulundu.

Tehditlere maruz kaldığı için gerçek ismi yerine “Brigitte” takma adını kullanan davacı, 15 yıl önce meydana geldiğini ileri sürdüğü saldırı sırasında kırklı yaşlarındaydı.

Ramazan, davacıyı 2008 yılında bir otel odasında şiddet içerikli cinsel ilişkiye zorlamak ve dövmekle suçlanıyor. Brigitte ilk şikayetini Nisan 2018’de yapmıştı.

İsviçreli düşünür suçlu bulunması halinde 2 ile 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabilecek.

Duruşmaların iki ya da üç gün sürmesi beklenirken nihai karar 24 Mayıs’ta açıklanacak. Suçlu bulunsa da Ramazan’a temyiz yolu açık olacak.

Mısır’da Müslüman Kardeşler cemiyetinin kurucularından biri olan Hasan El Benna’nın torunu olan Tarık Ramazan, doktora derecesini Cenevre Üniversitesi’nde dedesi üzerine hazırladığı tezle aldı.

Avrupalı seküler çevrelerde siyasal İslam’ı desteklemekle eleştirilen Ramazan 2017 yılına kadar Oxford Üniversitesi’nde modern İslam çalışmaları profesörü olarak görev yapıyor Katar ve Fas’ta misafir profesör olarak dersler veriyordu.

 

/euronews/

İlginizi çekebilir