Tahliyesi ertelenen 30 yıllık tutuklu Metin Güven’e pişmanlık dayatılıyor

Hapis cezasının infaz süresini tamamlamasına rağmen tahliyesi iki kez ertelenen 30 yıllık tutuklu Metin Güven’e pişmanlık dayatıldığı belirtildi.  
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, 1992 yılında gözaltına alındıktan sonra dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Metin Güven’e, “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla 36 yıl (müebbet) hapis cezası verildi. Güven, cezasının yatarı olan 30 yılını 30 Nisan’da tamamlamasına rağmen Cezaevi İdari Gözlem Kurulu’nun (İGK), “pişmanlık” dayatmasını kabul etmediği için iki kez 3’er ay olmak üzere infazı ertelendi.
Güven’in ilk infazı 30 Nisan’da, ikincisi ise 20 Temmuz’da Cezaevi İdari Gözlem Kurulu tarafından ertelendi.
CEZAEVİ MÜDÜRÜ: DERS ÇIKARTTIN MI?
13 Ekim’de ailesiyle telefonla görüşen Güven, Cuma günü tekrar Cezaevi İdari Gözlem Kurulu’na çıkarılacağının kendisine iletildiğini belirtti. Güven, bu toplantı öncesi cezaevi müdürünün kendisine “tahliye edilmediğin 6 ayda kendine ders çıkarttın mı?”, „pişman mısın” sorularını sorduğunu aktardı.
Güven, bu sorulara ise “30 yıldır içerideyim ve pişmanlık duyulacak bir şey yapmadım. Bu 6 aylık süre zarfından pişmanlık duymadım ve duymayacağım” diyerek cevap verdiğini dile getirdi.

/MA/

İlginizi çekebilir