Suudi Arabistan’da Twitter ve WhatsApp’ta görüşlerini paylaşan hukuk profesörü ölüm cezasıyla karşı karşıya

Suudi Arabistan’da reform yasası destekleyen tanınmış bir hukuk profesörü olan Awad Al-Qarni hakkında Twitter ve WhatsApp uygulamalarını “devlete düşman” mesajlar paylaşmak için kullandığı suçlamasıyla ölüm cezası istendiği öğrenildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, 65 yaşındaki hukuk profesörü Awad Al-Qarni 2017 yılında gözaltına alındığında o dönem yeni göreve getirilen Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın muhaliflere yönelik baskılarının başlangıcı olarak görülmüştü.

Al-Qarni’nin oğlu Nasser, The Guardian’a geçen yıl Suudi Arabistan’dan kaçarak Britanya’dan sığınma talep eden babası hakkındaki suçlamalarla ilgili detayları paylaştı.

Benzer haberler

HRW: Türkiye’nin işgal ettiği ‘Güvenli…

ABD, İsrail’i ‘soykırım’ ile suçlayan BM raporunu…

Suudi Arabistan yönetimi destekli medya tarafından “tehlikeli” olarak bahsedilen Al-Qarni’nin ülkedeki muhalifler tarafından “önemli” ve “entelektüel” bir figür olarak görüldüğü, Twitter’da 2 milyon takipçisi olduğu belirtildi.

Nasser Al-Qarni’nin sunduğu dava belgeleri, babasının sosyal medya kullanımının suç unsuru olarak gösterildiğini ortaya koydu. Al Qarni hakkındaki suçlamalar arasında Twitter, WhatsApp ve Telegram kullanımının öne çıkarıldığı ve bunlar için ölüm cezası istendiği görüldü.

Suudi Arabistan’da uzmanlar ve akademisyenler sosyal medyada görüşlerini bildirdikleri için baskı altına alınıyor.

Kaynak: T24

İlginizi çekebilir