Suudi Arabistan’da 2015-2022 yıllarında 129 infaz gerçekleştirildi

Ülkede 2015-2022 yılları arasında ise ortalama 129 infaz gerçekleştirildi.

Benzer haberler

Rusya: Amerika THY’ye baskı yapıyor

Irak ölüm cezasına çarptırılan 11 IŞİD militanını idam etti

Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın 2015’te Suudi Arabistan lideri olmasından bu yana ölüm cezalarının katlanarak arttığı ve geçen yıl 147 infaz gerçekleştiği bildirildi.

Daily Express’in haberine göre, Suudi Arabistan’daki ölüm cezalarına ilişkin hazırlanan bir insan hakları raporu, bin Salman’ın döneminde infazların rekor bir oranda arttığını ortaya koydu.

Rapordaki rakamlar arasında, geçen yıl kafası kesilerek idam edilen 147 kişinin 90’ı şiddet içermeyen suçlardan hükümlü bulunması dikkat çekti.

BİN SALMAN DÖNEMİNDE YÜZDE 82 ARTIŞ

Verilere göre ülkede 2015-2022 yılları arasında ortalama 129 infaz gerçekleştirildi. Bin Salman döneminde kaydedilen yüzde 82’lik artışın iktidar koltuğuna oturmadan önceki „infazları azaltma“ ve „toplumu modernleştirme“ gibi söylemlerle çeliştiği de rapor kapsamında dile getirildi.

Gazetede ifadesine başvurulan Suudi Arabistan İnsan Hakları Örgütü’nde görevli Avukat Taha al-Hajji, bu tablo karşısında „İdamların iki katına çıkması, bin Salman’ı reformcu olarak resmeden dev medya makinesinin pazarladığı hayali reformların sahteliğini ortaya koyuyor“ dedi.

Kaynak: İleri Haber

İlginizi çekebilir