Suudi Arabistan: 2,4 milyon captagon hapı ele geçirildi

Suudi Arabistan dün (Cuma), Cidde İslam Limanı ve Rubülhali Limanı’ndan ülkeye gelen sevkiyatın içerisine gizlenmiş 2,4 milyondan fazla captagon hapın ele geçirildiğini açıkladı.

Zekat, Vergi ve Gümrük İdaresi, Rubülhali Limanı’ndan gerçekleştirilmek istenen bir sevkiyatın içerisinde kapı boşluklarına gizlenmiş bir milyon 213 bin 378 adet hapın ve ikinci olarak çimento torbalarının içine saklanmış toplam bir milyon 215 bin 353 adet hapın ele geçirildiğini belirtti.

Narkotik Kontrol Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak Suudi Arabistan’da 6 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Benzer haberler

Tuncel: Sandığa gidelim, gasp edileni geri alalım

Putin: Üçüncü ülkelerin havaalanlarındaki Ukrayna F-16’ları…

Narkotik Kontrol Genel Müdürlüğü, Suudi Arabistan’a gelen ve giden tüm ürünler üzerindeki gümrük kontrolünü sıkılaştırmaya devam edeceğini vurguladı. Müdürlük ayrıca stratejisinin toplumun güvenliğini sağlamak olduğunu belirtirken, bu tür zararlı maddelerin veya diğer yasaklı malların kaçakçılığını yapanlara engel olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Sevkiyatı ihbar eden kişiye ödül verileceğini açıklayan Narkotik Kontrol Genel Müdürlüğü, bu suçların ve gümrük kuralları hükümlerinin ihlaline yönelik raporların sıkı bir gizlilik içinde incelendiğini duyurdu. Genel Müdürlük ayrıca herkesi, resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurarak toplumu ve ülke ekonomisini korumak için kaçakçılıkla mücadeleye katkıda bulunmaya davet etti.

/şarkul/

İlginizi çekebilir