IŞİD örgütüne katılan ve şu anda Suriye’deki kamplarda tutulan yaklaşık 10 Fransız kadın, hükümetin onları yargılamak için eve getirmeyi reddetmesini protesto etmek için açlık grevine başladı.
Açlık grevindeki İŞİD’li kadınların avukatları yaptıkları açıklamada, kadınların sadece Fransa’da yargılanması gerektiğini ve “iki yıldan fazla bir süredir yaptıklarının bedelini ödemeyi beklediklerini” söyledi.
BM’den 57 devlete vatandaşlarınızı geri alın çağrısı
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları geçen hafta, Fransa da dahil olmak üzere 57 devleti, kamplarda “belirsiz gerekçelerle tutuklu kalmaya devam eden kadın ve çocukları” geri kabul etmeye çağırdı.
Rusya, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerin her biri, 100’den fazla vatandaşını ülkesine geri kabul etti.
Kaynak: euronews