Suriye Savunma Bakanlığı: Türkiye’nin saldırısında çok sayıda Suriye askeri hayatını kaybetti

Suriye Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin gece geç saatlerde ve bu sabah çeşitli noktalara düzenlediği hava saldırıları sonucu çok sayıda Suriyeli askerin öldüğünü duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan Suriyeli askeri bir kaynak, “Bugün şafak vakti Halep’in kuzey kırsalı ve Haseke kırsalındaki Suriye topraklarına yönelik Türk saldırıları sonucunda çok sayıda asker şehit oldu” dedi.

Ajans, Türk savaş uçaklarının, Rojava’nın Dirbesiye ilçesinin güneybatısındaki bir dizi yeri, Derik civarını ve kuzey kırsalındaki Ebu Raseyn kasabasının kuzeyindeki Tel Harmal köyününün hedef aldığını bildirdi.

Benzer haberler

İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırısı…

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı İvanov rüşvet iddiasıyla…

SANA muhabiri de bombardımanlar sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, bölgede hlak ait binalarda önemli maddi hasar meydana geldiğini belirtti

SOHR: 12 Suriye askeri öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, Türkiye’nin hava saldırısında Halep’in kuzeybatısındaki Shawarghah köyü, Haseke’nin kuzeybatısındaki Ebu Rasin kırsalındaki Um Harmal köyü ile Rakka’nın kuzeyindeki Tel Abyad kırsalındaki Qaz’ali köyünde 12 Suriye askerinin öldüğünü duyurdu.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir