Soylu: Hüdapar’ın terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil

Hizbullah terör örgütü ile bağlantısından dolayı HÜDA-PAR’lı isimlerin Meclis’e girmesine tepkiler yükselirken, tepkilere cevap İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu, AKP listelerinden vekil çıkaran HÜDA PAR için, „Terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil” dedi.

 

Benzer haberler

Uluslararası Af Örgütü: Dünyada İnsan Haklarının Durumu…

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, CHP lideri Özel’le…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hizbullah ile bağlantısı ile bilinen HÜDA-PAR’lı isimlerin AKP listelerinden Meclis’e girmesine gösterilen tepkilere cevap vererek, HÜDA-PAR’lı isimlerin terör örgütleriyle ilgisinin söz konusu olmadığını öne sürdü.

TV 24’te katıldığı programda muhalefetin dengesinin bozulduğunu savunan Soylu, “Kendilerini o kadar motive etmişler ki, yankı odaları dedikleri odanın içinde kalmışlar. ‘Kesinlikle kazanacağız. diyorlar, sonra büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlar. Bunu da yıllardır ‘çaldılar’ diyerek ifade ediyorlar. Kendi toplumunu, kendi partilerini kandırıyorlar, bu kadar ahlaktan yoksunlar. CHP, PKK ile HDP’yi meşru hale getirmeye çalışıp, HÜDA PAR’ın terörle iltisaklı olabileceğini anlatmaya çalışıyor. HÜDA PAR’ın terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil” dedi.

İlginizi çekebilir