Soylu: Ekrem İmamoğlu beni arayıp yardım istedi

Süleyman Soylu, “İmamoğlu, bizatihi bana saygılarını sunarak beni aramıştır. ‘Zaten CHP Genel Merkezi beni sevmiyor’ deyip yardım istemiştir. Şimdi ise beni eleştiriyor” açıklamasını yaptı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen terör soruşturmasına ilişkin Demet Sezen Konferans Salonu’nda açıklama yaptı.

İBB’deki “terör soruşturmasıyla” ilgili konuşan Bakan Soylu, “Biz bu soruşturmaları tüm belediyelere yapıyoruz. İmamoğlu buradan bir mağduriyet çıkarmaya çalışıyor” dedi.

Soylu, Ekrem İmamoğlu’nun bir süre önce kendisini aradığını ve “CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcı olur musunuz?” diye yardım istediğini ifade etti.

Terör soruşturmasının tüm belediyelerde yapıldığını, bu durumun sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) özel bir durum olmadığını ifade eden Soylu, “İBB ile ilgili 1 değil 3 soruşturma var” açıklamasını yaptı.

Soylu şunları söyledi:

”İmamoğlu beni aradı, benden yardım istedi. Bana belli bir konuda CHP beni sevmiyor. Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz diye. Bir ricası da olmuştur. Ama ben kanun ne gerekiyorsa onu yaparız dedik ve yaptıkta. İşine geldiği zaman alttan almasını bileceksin, diğer taraftan dönüp haraket edeceksin. Bu ikiyüzlülüktür. Kıymetli arkadaşlar bunu tarihin akışına bırakıyorum. Ömrümüz boyunca böyle bir ikiyüzlülüğe sahip olmadık.

İşine geldiği zaman alttan almasını bileceksin diğer taraftyanda dönüp hakaret edeceksin. Ve bunu kendine ait hak olarak görüceksin bu iki yüzlülüktür.

Elbetteki belediye başkalarının da sorumluluğu var. İBB Başkanı sürekli kendine ait ve İstanbula ait kaybettiği irtibarı tarihin en başarız belediye başkanı olarak nitelendirilen, çöp toplamaktan yoksun, böyle bir belediye başkanı bütün bu hizmet açığını ve istanbula ilgili açığını kapatabilmek için yargı karşında bulamadığı mağduriyeti bugün burada bulmaya çalışacak.”

İmamoğlu açıklama yapmıştı

Ekrem İmamoğlu, bugün İstanbul Saraçhane’de İBB’ye yönelik “terör soruşturması”na ilişkin basın açıklaması yapmıştı.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Buradaki önemli bir husus dikkatinizden kaçsın istemem. Bakanın İBB’de teröristler olduğunu iddia etti 9 Aralık 2021 gününden 31 Temmuz 2022 tarihine kadar her nedense kullanmadığı bir yetki var. Nedir bu yetki? OHAL kapsamında çıkarılan kararnamede belediyelerdeki sakıncalı personelin işten çıkarılma yetkisini 31 Temmuz 2022’ye kadar İçişleri Bakanı’na veriyor. Bakan Soylu, sayı ve örgüt ismi vererek terörist tespit yapmış ama 8 ay boyunca işten çıkarma yapmamıştır.

Burada Sayın Bakan, terörist diye iddia ettiği kişileri işten çıkarmayarak görev suçu işlemiş midir? Bu süreçte devletimizin istediği her türlü bilgi ve belge anında yetkili makamlarla paylaşıldı. İBB, talep edilen her bilgiyi soruşturma makamlarına sundu. Bu süreçte de bilgilendirme tek taraflı yürüdü.”

 

/rd/

İlginizi çekebilir