SOHR: Suriye ordusu ile HTŞ arasında Halep’te çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Suriye’nin kuzeyindeki Halep vilayetinde çıkan çatışmalarda  beş Suriye ordusu askeri ile 5 HTŞ (El Nusra) militanının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Çatışma, Suriye güçleri ile diğer silahlı gruplarla birlikte İdlib vilayetinin yaklaşık yarısını kontrol eden HTŞ arasında, başta Halep olmak üzere komşu vilayetlere yakın noktalarda gerçekleşti.

Suriye’de geniş bir kaynak ağına sahip olan İngiltere merkezli SOHR’a göre, çatışmalarda HTŞ’den 10, Suriye güçlerinden de 6 kişi yaralandı.

Benzer haberler

Amerika İsrail’in İran’ı doğrudan vurmak yerine…

ABD ile Irak arasında 550 milyon dolarlık güvenlik anlaşması…

Gözlemevi’ne göre, çatışmaların ardından Suriye ordusu, Halep’in batı kırsalındaki Atarib kentini top atışlarıyla vurdu. Atışların sonucunda siviller yaralandı.

Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman, Ankara ile Şam arasındaki yakınlaşmanın ardından HTŞ’nin Suriye ordusunun İdlib’deki mevzilerini bombalamayı yoğunlaştırdığını söyledi.

Suriye ile Suriye’deki cihadist grupları destekleyen Türkiye arasındaki diyalog, Suriye topraklarında savaşın patlak vermesinin ardından başlayan ve on yıldan fazla süren bir kopuşun ardından geçen yıl yeniden başladı.

/rd/

İlginizi çekebilir