Siyasi partilerin seçim propagandası TRT’de yayınlandı: HAK-PAR temsilcisi Kürtçe konuşma yaptı

 Seçimlere bir hafta kala siyasi partilerin propaganda konuşmaları TRT’de yayımlanmaya başladı. HAK-PAR, Memleket Partisi ve Adalet Birlik Partisi seçim konuşması gerçekleşti.

Hak ve Özgürlükler Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı Arif Sevinç, Adalet Birlik Partisi adına Genel Başkan İrfan Uzun, Memleket Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için propaganda konuşması yaptı.

Sevinç, Kürtçe yaptığı konuşmada, seçime katılan 24 parti arasında Kürtlerin temel haklarının tanınmasını savunan tek partinin HAK-PAR olduğunu belirterek, „Federasyon isteyen parti HAK-PAR’dır“ dedi.

6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen depremlerde 13 ilin büyük zarar gördüğünü ifade eden Sevinç, hayatını kaybedenlere rahmet, kalanlara başsağlığı diledi.

Türkiye’nin 14 Mayıs’ta seçime gideceğini ve parti olarak kendilerinin de bu seçime katılacağını hatırlatan Sevinç, şunları kaydetti:

„Son zamanlarda ekonomik durum çok kötü halde. Halk işsizlikten perişan halde ve bu durumdan yakınmakta, bu işin hemen çözülmesini istiyor. Acaba ekonominin bozulmasının başlıca sebebi nedir, çaresi nedir? Biz Hak Par olarak her zaman söyleriz, Türkiye’nin en büyük, en başlıca sorunu Kürt sorunudur. Ekonomik sorunun nedeni de Kürt sorunudur.“

Sevinç, ülkenin sorunları ne kadar büyük olsa da çözümü bulunduğunu söyledi.

Sevinç, şöyle konuştu:

„Ey Kürtler, bu seçime katılan 24 parti arasında Kürtlerin temel haklarının tanınmasını savunan tek parti HAK-PAR’dır. Federasyon isteyen parti HAK-PAR’dır. Aynı zamanda HAK-PAR inanç ve fikir özgürlüğünü de savunur. Herkes kim olursa olsun dinsel ve mezhepsel inançlarını özgürce yaşayabilsin. Hiç kimseye ayrımcılık ve haksızlık yapılmasın. Bu kapsamda Alevilik sorunu da ki bu ülkede 20 milyona yakın nüfusları vardır, çözülür. Yani demokrasi barış ve özgürlüğü gerçekten isteyen parti HAK-PAR’dır. HAK-PAR seçim pusulasında 2. sıradadır.“

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir