Şırnak: Besta Bölgesi’nde ağaç kesimi hızlandı

Yol açma çalışmaları” gerekçesiyle Besta Bölgesi’nde bir süredir yavaşlayan ağaç kesimi yeniden hızlandırıldı.  
Şırnak’ta Cudi, Gabar ve Namaz dağlarını da kapsayan Besta Bölgesi’nde 2 yıldır “güvenlik” gerekçesiyle sürdürülen ağaç kesimi aralıksız bir şekilde devam ederken, “yol açma çalışmaları” nedeniyle yavaşlayan ağaç kesimi yeniden yoğunlaştı. Ağaç kesiminin yapıldığı bölgelerde askeri kuleler kurulurken, bir süredir kamyonlarla sürdürülen taşıma yeniden TIR’larla yapılmaya başladı.
Kesimin ardından toplama bölgesine getirilen odunların TIR’larla taşınması görüntülenirken, kesilen ağaçların yüklendiği TIR’ların uzun aralıklarla tek tek kentten ayrılması dikkat çekti.
Öte yandan, ağaç kesiminin olduğu alanlar bölge halkına hala yasak. Besta Bölgesi’nde bulunan Hosyan köyü ve bağlı mezralarında yaşayan köylüler arazilerini kayıt altına almak için tapu tescili yapamıyor. 11 yıldır “güvenlik” iddiasıyla ertelenen tapu tescili, geçtiğimiz gün görülen duruşmada bir kez daha ertelendi. 11 Ağustos’ta Siirt Pervari Kadastro Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “Pervari İlçe Jandarma Komutanlığına müzakere yazılarak dava konusu taşınmaz başında keşif yapılma ihtimaline binaen keşif için uygun ve güvenli günlerin araştırılmasının istenilmesine” denilerek, yeniden ertelendi.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir