Şerzan Kurt Öykü Ödülleri’ni kazananlar belli oldu

Şerzan Kurt anısına düzenlenen “Şerzan Kurt Öykü Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Yarışmada Kürtçe öykü dalında Kenan Örmek’in “Qahwexane” ve Mem Artemêt’in “Wesîqeyên Salih”, Türkçe öykü dalında ise Serdar Kömürcü’nün “Karadeniz” ve Eyyüp Epekinci’nin “Cango” adlı öyküleri ödüle değer buldu.

Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi iken 12 Mayıs 2010 tarihinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Batmanlı 21 yaşındaki Şerzan Kurt anısına düzenlenen öykü yarışmasının sonuçlandı.

Eğitim Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Batman Şubesi tarafından bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen yarışma Kürtçe ve Türkçe dallarında yapıldı.

Benzer haberler

Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası…

Madımak’da iki kızı yakılan Yeter Sivri hayatını…

Kürtçe Öykü dalında; Rengin Kardelen, Burhan Tek, Murad Dildar, Ferhadê Mihemed, Şêxo Fîlîk ve Omer Kurt (Şerzan Kurt’un babası, oy kullanmadı) oluşan seçici kurul ödüle; Kenan Örmek’in “Qahwexane” ve Mem Artemêt’in “Wesîqeyên Salih” adlı öyküleri ödüle değer bulundu.

Türkçe Öykü dalında ise Birgül Sevinçli, Buket Arbatlı, Suzan Bilgen Özgün, Merve Yakut, Şengül Can ve Nejla Kurt (Şerzan Kurt’un annesi, oy kullanmadı) oluşan seçici kurul ödüle; Serdar Kömürcü’nün “Karadeniz” ve Eyyüp Epekinci’nin “Cango” adlı öyküleri ödül aldı.

/rd/

İlginizi çekebilir