Şerif Kaplan’ın Işıksız Yıllar romanı Bochum’da tanıtıldı

Almanya’da yaşayan yazar Şerif Kaplan’ın kaleme aldığı, ‚şehir savaşları‘ sürecinde Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de yaşanan olayları anlatan Işıksız Yıllar romanının tanıtımı bugün Bochum’da düzenlenen bir etkinlikle yapıldı.

Diyarbakırlı Kürt politik mülteci Lütfü Bulutoğlu’nun organize ettiği ‚okuma ve tanıtım‘ etkinliğine Bochum ve çevresinde yaşayan çok sayıda kişi katıldı.

Yazar Şerif Kaplan ilk olarak romanının sunumunu yaptı. Ardından kitabından o dönemde yaşanan acılara ve yıkımlara dikkat çeken bölümler okudu.

Işıksız Yıllar kitabının tanıtım etkinliğe, uzun yıllardır sürgünde yaşayan tanınmış Kürt yazar Ahmet Kahraman ile gazeteciler Örfi Pervane ve Faysal Dağlı da katıldı.

Kitap ve süreç üzerine konuşmaların yapıldığı etkinliğe Kürt sanatçı Memo Gül de müzik dinletisiyle renk kattı…

Işıksız Yıllar’ın tanıtımından:

Sizin anneniz sokak ortasında ölürken -yedi gün ve yedi gece kar üstünde öylece acılar içinde uzanırken- sokak hayvanları onu yemesin diye pencerede nöbet tuttunuz mu hiç?

Ya ölen çocuğunuzun bedenini kokmasın diye soğutucuda sakladınız mı?

Ya da kaybolan tek evladınızın kemiklerini aradınız mı yıllarca?

Peki tüm bunlar burnunuzun dibinde yaşanırken böylesi acılara normalmiş gibi sessiz kalıp ne ara içinizin insansızlığına çekildiniz?

Siz ne ara ‘ötekilerin‘ ölümüne bu kadar duyarsızlaştınız? Hemen yanı başınızda, sırf sizden olmayan, sizin gibi düşünmeyen insanların ölümüne ne zamandan beri sağır ve dilsizsiniz?

Bu kitap; sizin acılarını önemsemediğiniz, sırtınızı dönüp gittiğiniz, „başına bunlar gelmişse kesin hak etmiştir“ diye vicdanınızı mastürbe ettiğiniz ötekileştirilenlerin, ölümün ve katıksız acının kitabıdır.

Konfor alanınızdan uzaklaşmaya, kendinizle yeniden yüzleşmeye ve aslında bildiğinizi sandığınız birçok doğruyu yeniden sorgulamaya cesaretiniz varsa okuyun! Yoksa gidin ve üç maymunu oynamaya devam edin…

/Mahmut Güneş- Nupel Haber/

İlginizi çekebilir