Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 618 gündür devam ediyor

Adalet Nöbeti’ni annesi ile sürdüren Ferit Şenyaşar, annenin vebalinin devlet içinde yetkisi olup da bu adaletsizliğe sessiz kalan herkesin boynunda olduğunu söyledi. 
Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 618’inci gününde sürüyor. Adliye önüne gelen Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar nöbetini yağışa rağmen sürdürüyor.
NASIL EVİNE GİTSİN?
Havanın yağışlı olduğunu söyleyen Şenyaşar, buna rağmen nöbeti sürdürmede ısrarcı olduklarını belirtti. Bu hukuksuzluğa karşı annesinin direndiğini söyleyen Şenyaşar, “Eşini, iki evladını kaybetmiş, bir evladı da tek kişilik hücrede 4 yıldır tutuklu bulunuyor. Burada duygu sömürüsü yapmıyoruz. İnsanlar demesin gitsin evine otursun. Bu bir zulümdür. Annenin evi dağıtılmış, anne bu zulmü kabul edip nasıl evine geçip, normal hayatını devam ettirebilir” diye sordu.
‘ADLİYE ÖNÜNDEN AYRILMAYACAĞIZ’
İktidar partisi ve Adalet Bakanlığı’na seslenen Şenyaşar, herkesin bir makamı olduğunu fakat herkesin annesinin de olduğunu söyledi. Annelerin evlerinde, sıcak odalarında torunlarıyla zaman geçirirken, Emine Şenyaşar’ın iki yıldır adliye önünde yalnızca ” Adalet” istediğini ifade eden Şenyaşar, “Bir iddianame hazırlandı. Anne tutuklu oğlunu istiyor. O çıkmadan adliye önünden ayrılmayacak. Bu özel bir talep değildir, hukuk devleti gereğini yerine getirirse annenin evladı dışarı çıkacak. Anne de nöbetine son verecektir” dedi.
‘HAKLARIMIZI HELAL ETMEYECEĞİZ’
Annenin vebalinin devlet içinde yetkisi olup da bu adaletsizliğe sessiz kalan herkesin boynunda olduğunu belirten Şenyaşar, “Haklarımızı onlara helal etmeyeceğiz” diye konuştu.
Aile, Adalet Nöbeti’ni adliye kapısında sürdürüyor.

 

/MA/

İlginizi çekebilir