Şenyaşar ailesi Urfa adliye binası önünde ‘Adalet Sergisi’ açtı

Şenyaşar ailesi, adliye binası önünde 1 Eylül ve adli yıl açılış günü nedeniyle “Adalet Sergisi” açtı. Sergide, Adalet Nöbeti boyuna çekilen fotoğraflar, adalet konulu çizilen karikatürler ve yaralıların saldırıya uğradığı ambulansın fotoğrafları sergilendi. 
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 542’nci gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önüne geldi. Aile, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve adli tatilin bittiği adli yıl açılış günü olması nedeniyle, adliye binası önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda “Adalet Sergisi” açtı. Sergide, Adalet Nöbeti boyunca çekilen fotoğraflar, Emine Şenyaşar ve adalet konulu çizilen karikatürler, 14 Haziran 2018 tarihinde yaralıların saldırıya maruz kaldığı ambulansın fotoğrafı sergileniyor. Adliyeye yolu düşen yurttaş ve avukatlar “Adalet Segisi”ni gezerek aileden maruz kaldıkları adaletsizliğe dair bilgi alıyor.
Adli yıl açılışı, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Adalet Sergisi’ne dair konuşan Ferit Şenyaşar, “Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü aynı zamanda adli yıl açılış günü. Bugün annenin Adalet Nöbeti 542’nci gününde. Hükümet yöneticileri çıkıp adli yıl açılışı için açıklama yapacak. ‘Türkiye hukuk devletidir’ diyecekler. Artık halk onların söylediklerine inanmıyor. Halk burada adliye önünde yargı yolu ile yapılan hukuksuzluğu görüyor. Bu annenin sesine kulak tıkayanlar kaybedecektir. Türkiye’nin adaletinin özeti olarak 542 gündür süren Adalet Nöbeti’ne dair burada bir ‘Adalet Sergisi’ düzenledik. Duyarlı olan tüm yurttaşları bu sergiye bekliyoruz” şeklinde konuştu.
BARO VE HDP’DEN ZİYARET 
Sergi bugün gün boyunca adliye binası önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalete köşesi”nde sergilenecek. İçinde Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış’ın olduğu avukatlardan oluşan heyet, adli yıl açılışı için baro hizmet binası önünde yapılan açıklamadan sonra Şenyaşar ailesinin Adalet Sergisi yaptığı “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”ne kadar yürüyüş yaptı.
Sergiyi gezip aileden adalet mücadelesine dair bilgi alan Urfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol, ailenin adalet talebinin bir an önce karşılanması çağrısında bulundu. HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış adalet sağlanana kadar aile ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi.
Heyet bir süre aile ile birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.
MAÇİN’DEN ADALET ÇAĞRISI
HDP Urfa İl Örgütü de sergiyi ziyaret etti. HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin’in de yer aldığı partililer, aileden maruz kaldıkları hukuksuzluklara dair bilgi aldıktan sonra sergiyi gezdi. HDP’li Maçin, “Yaşamını yitirenler geri gelmiyor, bunu onlar da biliyor ama istiyorlar ki hukuk adalet yerini bulsun. Hastane dosyasında gizlilik sürüyor. Bir çocuğu tek kişilik hücrede tutuluyor. Adalet talebine bugüne kadar bir cevap verilmedi. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Gerçek bir adalet için bu adaletsizliğin ortadan kalkması gerek. Bu hukuksuzluk son bulmadan bu ülkeye adalet gelmeyecek” çağrısı yaptı.
Maçin, hakim ve savcılara “vicdan” çağrısı yaparak, “Anne ve oğlunun talebini yerine getirsinler. Adalet gelmeden anne buradan ayrılmayacak. Artık yeter. Hak hukuktan bahsedenler annenin sesini duysunlar” dedi.
/ Mezopotamya Ajansı /
İlginizi çekebilir