Şenyaşar ailesi deprem nedeniyle ara verdiği Adalet Nöbeti’ne yeniden başladı

 Depremzedelerle dayanışmak amacıyla Adalet Nöbeti’ne 700’üncü gününde ara veren Şenyaşar ailesi, nöbete yeniden başladı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de başlattıkları Adalet Nöbeti’ne 6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle ara verildi.
Depremzedelere yardımcı olmak için nöbete ara veren aile, 15 günün ardından bugün yeniden Adalet Nöbeti’ne kaldıkları yerden devam etti. Urfa Adliyesi önüne gelen Şenyaşar ailesi, “Adalet” yazılı pankarta depremden etkilenen 10 ilin de adını yazarak, yaşamını yitirenlere dikkat çekti.
Nöbet yerinde konuşan Ferit Şenyaşar, depremzedelerle dayanışmak için ara verdiklerini belirtti. Şenyaşar, “Enkaz altındaki insanlar günlerce kurtarılmayı beklerken adliye önünde nöbet tutmayı etik bulmadık. Bu nedenle 15 gündür nöbetimize ara verdik. İmkanlar dahilinde depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştık” dedi.
ADALET SAĞLANANA KADAR…
Benzer haberler

Yargıtay yine polislere verilen beraat kararını ‘hukuka…

Cumartesi Anneleri bu hafta Hasan Ocak’ın faillerini…

Hala talepleri karşılanmadığı için nöbetin devam edeceğini söyleyen Şenyaşar, “Ailemizden 3 kişi hastanede katledildi. Bir kardeşim halen tutuklu. Ortada bir hukuksuzluğun olduğunu Cumhurbaşkanı da dahil, herkes biliyor. Ancak katliamı yapan iktidar partisinin bir milletvekili olduğu için adalet sağlanmış değil. Adalet sağlanana kadar bizler adliye önünden ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.
‘NEDEN CEZALANDILMIYORLAR?’ 
Başta depremden etkilenenler için yardım çağrısı yapan Emine Şenyaşar ise, oğlu serbest bırakılıncaya kadar nöbetini sürdüreceğini belirtti. Anne Şenyaşar şöyle dedi: “Ailemde 3 kişiyi öldürdüler. Bir oğlum 5 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Bu hükümet bize zulümden başka bir şey yapmıyor. Çocuklarımı öldürenler kendilerine vekil diyerek serbestçe dolaşabiliyor. Neden cezalandırılmıyorlar?” diye sordu.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir