Şenyaşar ailesi bugün hasta tutuklular için adalet istedi

Adalet Nöbeti’nin 219’uncu gününde Şenyaşar ailesi, “Suruç Devlet Hastanesi’nde katliam yapanlar dışarıda, hastanede tedavi edilmesi gereken Ayşe Özdoğan cezaevinde” dedi.

 

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle başlattığı nöbet, 219’uncu gününde devam ediyor. Anne ve oğlu, Elazığ Kapalı Cezaevi’nde 3 yılı aşkındır tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptı. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, nöbetin 200’üncü gününde pankartlarına el konulmasından kaynaklı nöbetlerini pankartsız sürdürüyor.

 

Adalet Nöbeti’nin 219 gündür kesintisiz sürdüğünü belirten Ferit Şenyaşar, “Annem ile birlikte nöbetimiz, zulüm altında devam ediyor. Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı başta olmak üzere bütün bakanlar yaşadıklarımızı biliyor. İktidarın milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ile birlikte devlet hastanesinde bir katliam yaptığını bilmeyen kalmadı. Yetkililer kendileri de dile getiriyor. Herkesin bilmesine rağmen Yıldız üst düzey yöneticiler tarafından korunuyor. Bundan kaynaklı savcı ve hakimler görevlerini yapamıyorlar. Herkes bize ‘katliam yapıldığını biliyoruz’ diyor ve vekilliğinin düşmesini beklediklerini söylüyorlar” diye konuştu. 

 

BİNLERCE HASTA TUTUKLU VAR

 

Türkiye’de kendileri gibi adaletsizliğe maruz kalan birçok kesim olduğunu vurgulayan Şenyaşar, “Cezaevlerinde binlerce hasta tutuklu var. Ayşe Özdoğan da bunlardan biri. Hastanede tedavi edilmesi gerekirken şuan cezaevindedir. Suruç Devlet Hastanesi’nde katliam yapanlar dışarıda, hastanede tedavi edilmesi gereken, hakkında somut suç delili olmayan Özdoğan cezaevindedir. Artık birilerinin bu zulme dur demesi gerekir. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti ile bu süreç devam ediyor. Vicdan sahibi olan herkes bu zulme dur demeli” şeklinde konuştu. 

 

Aile sanal medya hesaplarından, Antalya Döşemealtı L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutuklu Ayşe Özdoğan’ın fotoğrafını “Yargı çürüdü, etik duruş, ahlaki değerler yok edildi. Şanlıurfa Adalet Sarayı’nda üstünler korunmaya devam ediyor. Hastanede katliam yapanlar dışarda, hastanede tedavi olması gerekenler cezaevinde” mesajı ile paylaştı.

 

/MA/

İlginizi çekebilir