Şenyaşar ailesi: Adaletsizlik bitene kadar mücadelemiz devam edecek

Adalet Nöbeti’nin 738’inci gününde adliye önünde iftarlarını açan Şenyaşar ailesi, “Bu adaletsizlik ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” mesajı verdi. 
Urfa’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti,738’inci gününde devam ediyor. Riha’nın Pirsûs ilçesindeki evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelerek, “Şenyaşar ailesi için adalet” pankartı önünde nöbetlerini sürdüren aile, Ramazan Ayı dolayısıyla iftarlarını da burada açıyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Urfa İl Örgütü, ailenin iftar sofrasında misafir oldu.
‘ADALET YOKSUNU İKTİDAR’
İftar sofrası hava koşulları nedeniyle Riha Barosu binasında kuruldu. İftardan sonra adliye binasına geçen Şenyaşar ailesi ve TİP üyeleri, burada kısa bir açıklama yaptı. İlk olarak konuşan TİP Riha İl Başkanı İbrahim Halil Şansal, “Şenyaşar ailesinin adalet talebi tam 738 gündür yetkililerce, bu memleketin en üst koltuklarında oturanlarca hem görünmezden geliniyor hem de kulak arkası ediliyor. Bu tavır kesinlikle kabul edilemez. Bu durum iktidarın kendi adaletten yoksun politikalarının bir tezahürüdür. Bir an önce Şenyaşar ailesinin adalet talebine kulak verilmesini ve var olan hukuksuzluğun giderilmesi gerekiyor” dedi.
Adalet taleplerini yineleyen Ferit Şenyaşar, “Bu adaletsizlik ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir