Seçim öncesi yazılı açıklama yapan RTÜK ‘tehdit’ gibi uyarıda bulundu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, üçüncü kez başkan seçildikten sonra yaptığı basın açıklamasında yayıncı kuruluşlara seslendi. Seçim öncesinde haberlerle ilgili uyarılarda bulunan Şahin, dizi ve reality şovlara da değindi.

“Yine içinde bulunduğumuz günlerde bilhassa gerçeklikten uzak yayın içerikleri, habercilik etik ilkelerine aykırı manipülatif yalan haberler maalesef ekranları çokça kaplamaktadır. Halkın haber alma özgürlüğü, doğru bilgi edinilmesi ve sağlıklı kamuoyu oluşumu açısından, gerçekleri yansıtmayan hatta kurgusal olarak dizayn edilen yalan haberlerin izleyici ve dinleyiciye ulaşımı kabul edilemez. Halkımız doğruları öğrenmeyi hak eder, yalan ve yanlış bilgilere seyirciyi maruz bırakmak hiçbir yayıncının hakkı değildir. Yalan haber ve dezenformasyona asla ve asla geçit vermeyeceğiz.”

KÜFÜR TARTIŞMASI

Benzer haberler

Amerika, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam…

Kenya’da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı…

Spor ve tartışma programlarında da bilinçli veya bilinç dışı küfür ve hakaretlere varan söylemleri de takip ettiklerini belirten Şahin, bu yayınlarda ilgili yasanın 8’inci maddesinde yer alan yayıncılık ilkelerine uyulmadığını dile getirdi.

‘Türk aile yapısını zedeleyen, toplumsal ve kültürel değerlere saygısız yayınları önlemenin görevleri olduğu’nu hatırlatan Şahin, “RTÜK olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bilhassa seçim dönemine yaklaştığımız bugünlerde, yayınları yakından takip ederek kurallara uymayan medya hizmet sağlayıcılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı açıkça beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Duvar

İlginizi çekebilir