Seçim 2023 / Anket firmaları kaybetti

Anket firmalarının çoğu 14 Mayıs seçimlerinin sonucuna dair yürüttükleri tahminlerinde yanıldı. Kılıçdaroğlu’nu önde gösteren, birinci turda ipi göğüsleyeceğini ileri süren anketlerin rakamları sonuçları tutmadı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy sayma işlemi büyük ölçüde tamamlandı, fakat henüz resmi seçim sonuçları açıklanmadı.

Firmaların çoğu seçimin ikinci tura kalacağı tahmininde bulunsa da anket ortalamalarına göre Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’dan daha yüksek oy oranına sahipti.

Benzer haberler

Ermenistan’da bankalar, Rusya’nın Mir…

İsrail Halep’i vurdu: En az 38 ölü

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’ndan çok daha fazla oy alacağını tahmin eden firmalar Optimar, Genar ve Sonar oldu. HBS de çok az farkla Erdoğan’ı önde göstermişti.

Konda, Metropoll ve diğer firmaların çoğu Kılıçdaroğlu’nun çok daha yüksek oy alacağı tahmininde bulunmuştu.

Grafik: Euronews

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, sonuçlara ilişkin açıklama yaptı.

“Saat 09.45 itibarıyla sistemimize gelen verileri paylaşmak istiyorum. Yurt içi sandık sayımız toplam 192 bin 214 olup, 9.45 itibarıyla 192 bin 187 sandığımız açılmış olup, yüzde 99’luk bir açılma oranı vardı. Yurt içinde açılmayan sandık sayısı 27 adettir. Yurt dışında 9 bin 594 sandığımız bulunmakta olup, açılan sandık sayısı 8 bin 65’tir. Şu an itibarıyla 1529 açılmayan sandık olup, açılan sandık oranı ise yüzde 84’tür.

Bu verilere göre Sayın Erdoğan yüzde 49.40, Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 44.96, Sayın Sinan Oğan yüzde 5.2, sayın Muharrem İnce yüzde 0.44 oy oranına sahiptir. Veri girişimiz devam etmektedir.”

İlginizi çekebilir