SDG’nin IŞİD’e karşı yürütülen tüm operasyonları durdurduğu haberleri doğrulanmadı

Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’nin Türkiye’nin devam eden saldırıları nedeniyle ABD ile yürüttükleri tüm ortak operasyonları durdurdukları haberleri doğrulanmadı.

SDG’nin sözcülerinden Aram Henna, Reuters’a “Koalisyonla tüm koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarının yanı sıra düzenli olarak yürüttüğümüz tüm ortak özel operasyonlar durduruldu.” açıklamasında bulunmuştu.

Haberin amacından ve bağlamından kopartılarak verildiğini ileri süren yerel kaynaklar, SDG’nin Koalisyon güçleriyle birlikte IŞİD’le ortak mücadele misyonunun devam ettiğini bildirdiler.

Nupel’in konuya ilişkin sorularını yanıtlayan yerel kaynaklar, Türkiye’nin saldırıları nedeniyle SDG ile Koalisyon güçlerinin birlikte yürüttükleri çalışmaların olumsuz etkilendiğini, SDG Genel Komutanı Mazlum Kobani’nin de buna dikkat çektiğini ve bazı aktüel çalışmaların bu nedenle yapılamadığını bildirdiler.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder tarafından yapılan ‘ ortak devriyelerin azaldığı ancak, IŞİD’e yönelik operasyonların durmadığı’ açıklamasının gerçeği yansıttığı ve bunun dışında farklı bir karar ve uygulamanın söz konusu olmadığı öğrenildi…

İlginizi çekebilir