SDG ve Koalisyon’dan IŞİD’e ortak operasyon

SDG’ye bağlı Anti-Terör Birimleri (YAT) ile Koalisyon güçlerinin ortaklaşa saldırı hazırlığındaki IŞİD hücrelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda biri üst düzey sorumlu 3 örgüt üyesinin yakalandığı bildirildi.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yaptığı yazılı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Rojava ve Suriye’nin kuzeyine yönelik hava operasyonlarını fırsata çeviren IŞİD hücrelerinin harekete geçtiği belirtildi.

Anti-Terör Birimleri’nin (YAT), Uluslararası Koalisyon güçleriyle iş birliği içinde, Rojava ile Suriye’nin kuzey ve doğusundaki farklı bölgelerde IŞİD hücrelerine yönelik 3 ayrı operasyon düzenlendi.

Benzer haberler

Erdoğan ile Heniyye Dolmabahçe’de bir araya geldi

Adalet Bakanı açıkladı: Sur Belediyesi için soruşturma…

DSG’nin açıklamasına göre, 7-10 Aralık tarihleri Kamışlo’daki IŞİD’li ailelerinin kaldığı Hol Kampı, Haseke’nin Til Hemîs nahiyesin ve Deyrazor’da saldırı hazırlığında olan IŞİD hücrelerine yönelik operasyonda biri sorumlu 3 IŞİD üyesinin yakalandığı belirtildi.

Görüntülerin yayınlandığı operasyonlarda 3 IŞİD’li ile  birlikte çok sayıda silah, patlayıcı ve askeri mühimmat ele geçirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün Suriye’nin doğusunda düzenlenen bir operasyonda biri üst düzey 2 IŞİD sorumlusunun öldürüldüğünü duyurmuştu.

/rd/

İlginizi çekebilir