SDG: Türk hava saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türk savaş uçaklarının dün gerçekleştirdiği hava saldırısına ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

SDG, bugün kendi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısına ilişkin bilgi verdi.

SDG, ilk belirlemelere göre şu ana kadar 30 kişinin hayatını kaybettiğini; bunlardan 14’ünün sivil, birinin SDG üyesi ve 15’inin de Suriye askeri olduğunu belirtti.

SDG Genel Komutanlığı, Türk ordusunun “Pençe Kılıç Hava Harekatı” adıyla Rojava ve Kürdistan Bölgesi’nde başlattığı hava saldırısına ilişkin verileri açıkladı.

SDG’nin resmi internet sitesinde “Basına ve Kamuoyuna” başlığıyla Kürtçe verilen açıklamada hava operasyonunun bilançosu açıklandı.

Hava saldırılarının gece yarısı 12:00’de başlatıldığı; Derik, Dirbesiye, Ebû Rasen, Kobani, Til Rifat ve Şehba’nın bombalandığı belirtilen açıklamada, ilk olarak Derik’in Teqil Beqil köyünde elektrik tesisinin hedef alındığı ve buradaki bir kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Tesisin olduğu bölgede ilk hava saldırısı sonrası ikinci bombalamanın da gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada “11 sivil hayatını kaybetti ve 6 kişi de yaralandı” denildi.

Açıklamanın devamında “Dirbesiye’de buğday ambarında nöbet tutan 2 kişi ile bir DSG üyesi hayatını kaybetti. Kobani’de tespit edilenlere göre 3 vatandaş yaralandı. Bu saldırılarda 15 Suriye askeri hayatını kaybetti” denildi.

SDG açıklamasında son olarak şöyle denildi:

“Halkımızın Türk devletinin saldırılarına karşı birliğini, beraberliğini ve kararlılığını daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Halkımız aynı zamanda toprağına her zamankinden daha fazla bağlı kalacak, Türk devleti ve işbirlikçilerine karşı güçlü tutum sergileyecek.

Tüm halkımıza ve katliamda şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Şehitlerin emeklerine, mücadelelerine ve anılarına sahip çıkacağımız sözünü yineliyoruz.”

/rd-af/

İlginizi çekebilir