SDG: IŞİD’in bomba yüklü araçla Hol Kampı’na sızması engellendi

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD’ın Hol Kampı’nda düzenlemeyi planladığı iki bombalı saldırının engellendiğini duyurdu.

SDG tarafından yapılan açıklamada, planlanan IŞİD saldırısı hakkında önceden istihbarat aldıkları ve bunun üzerine saldırganlara kampa yakın bir köyde operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada zanlılarla yaşanan çatışmada üç IŞİD’linin öldürüldüğü bildirildi.

SDG’nin açıklamasına göre IŞİD’e ait bomba yüklü arabada 300 kilogram patlayıcı bulunuyordu. Operasyonda bir asayiş mensubu da hafif yaralandı.

“Hücreler takibe alındı”

Operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “DAİŞ çetelerinin Hol Kampı’nda güvenlik güçlerine saldırı hazırlığı yaptığı yönünde bilgiler alınması üzerine hücreler takibe alındı. Güçlerimiz, hücreler harekete geçince derhal müdahale etti ve çetelerle çatışma çıktı.

Im Fukêkê köyünde yaşanan çatışmada 3 çete öldürülürken bir çete de yaralı olarak yakalandı. Çetelerin bomba yüklediği araçlardan biri çatışma sırasında patladı diğeri de güçlerimizin eline geçti, uzman ekipler aracı etkisiz hale getirdi.

Olay sonucunda 3 çete öldürüldü, bir çete yaralı olarak yakalandı, 3 kalaşnikof, 8 şarjör ve 250 kalaşnikof mermisine el konuldu. Öte yandan aracın bagajına yerleştirilen 300 kilodan fazla patlayıcı da etkisiz hale getirildi. Yaşanan çatışmada bir üyemiz hafif yaralandı.”

 

/ rd /

İlginizi çekebilir